Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CENTRUL DE ZI POIANA ŞI-A DESCHIS ASTĂZI UŞILE! 30 de copii învaţă să comunice, sunt ajutaţi la teme şi servesc o masă caldă. VEZI VIDEO!

CENTRUL DE ZI POIANA ŞI-A DESCHIS ASTĂZI UŞILE! 30 de copii învaţă să comunice, sunt ajutaţi la teme şi servesc o masă caldă. VEZI VIDEO! 

centru de zi poiana 1

30 de copii din Poiana, proveniţi din familii defavorizate sau din familii monoparentale, au păşit astăzi pentru prima dată în Centrul de Zi „After School”, pe care administraţia locală l-a construit pentru ei, chiar lângă şcoala de centru din comună.

Şcolăreii îşi vor face temele cu sprijinul a două cadre didactice specializate, vor servi o masă caldă la prânz şi vor învăţa să comunice prin joc.

De partea cealaltă, părinţii sunt mulţumiţi fiindcă, de acum înainte, îşi pot vedea de treburile zilnice, în special în câmp, fără să-şi facă griji pentru copiii lor, care sunt în siguranţă la şcoală şi apoi încă patru ore la Centrul de Zi.

VEZI VIDEO

Primarul Marian Şerban ne-a mărturisit că efortul financiar lunar va fi de aproximativ 6.500 de lei, însemnând salarii, masa copiilor, materiale didactice şi activităţile de curăţenie şi întreţinere. Se teme totuşi că, în viitor, administraţia locală ar putea avea probleme privind susţinerea acestui proiect, însă ne-a mărturisit că funcţionarea Centrului de Zi va constitui o prioritate la construirea bugetului comunei.

Prezent la deschidere, Ioan Marinescu – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – a precizat că administraţia judeţului caută soluţii de finanţare a acestor obiective. Mai mult, îi îndeamnă pe toţi primarii din judeţ să încerce să construiască centre after school, fiindcă sunt utile într-o comunitate locală. Concluzia vicepreşedintelui Marinescu a fost foarte clară: centrele de zi nu se vor închide, aşa cum s-a întâmplat în trecut cu unele şcoli pe uşile cărora s-au pus lacăte exact după ce s-au investit bani frumoşi pentru renovare-modernizare!

Adaugă un Comentariu

*