Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CEREMONIE: Inima Reginei Maria a României va fi aşezată în Camera de Aur a Castelului Pelişor

CEREMONIE: Inima Reginei Maria a României va fi aşezată în Camera de Aur a Castelului Pelişor 

Sursa foto: www.evz.ro

Marţi, 3 noiembrie, se va organiza în Bucureşti, începând cu ora 11:00, ceremonialul militar prilejuit de întoarcerea inimii Reginei Maria a României în locul unde a bătut pentru ultima oară, Camera de Aur a Castelului Pelişor. Vor participa reprezentanți de cel mai înalt rang ai autorității publice din România și din Republica Moldova, mari personalități ale vieții culturale, diplomatice, sportive și reprezentanți de seamă ai societății civile.

La ceremonie vor lua parte Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu, precum și Principesa Maria. Alături de Familia Regală, se vor afla Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, nepoata Reginei Maria și fiica Principesei Ileana, soțul ei, Baronul Hanns Ulrich von Holzhausen, precum și fiul ei, Baronul Johannes von Holzhausen.

CITEŞTE ŞI: Inima Reginei Maria va fi dusă la Castelul Peleş

Ceremonia va dura 15 minute, iar publicul va avea acces în perimetru începând cu ora 10. Accesul pe Calea Victoriei va fi închis, pentru 45 de minute, în vederea desfășurării ceremoniei.

Inima Reginei va fi purtată, de la Muzeul Național de Istorie până pe Splaiul Independenței, de soldați ai Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul” și va fi escortată de jandarmi călare. Cutia în care se va afla Inima Reginei va fi acoperită cu stindardul României și Marii Britanii. De la Splaiul Independenței, convoiul regal va pleca la Sinaia.

Adaugă un Comentariu

*