Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 20, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Cetăţenii de onoare ai Târgoviştei, cu faptele alături de oraş

Cetăţenii de onoare ai Târgoviştei, cu faptele alături de oraş 

„Nu avem nevoie de super-oameni, ci să-i remarcăm pe cei adevăraţi şi competenţi, iar astăzi avem în faţă oameni de excepţie în domeniile în care activează. Sunt exemple de seriozitate şi profesionalism”, a subliniat primarul Gabriel Boriga, ieri, în cadrul şedinţei festive a Consiliului Local Târgovişte, referindu-se la cei pe care administraţia locală i-a răsplătit cu titlul de cetăţean de onoare al oraşului.

Este vorba despre Elena Udrea – ministrul Dezvoltării Regionale, celebrul fotbalist Gică Popescu, medicul Sorin Liviu Băilă, specialistul în chirurgie cardiovasculară care a operat până acum 9.000 de persoane, şi poliţistul Codruţ Oprea, aflat în stare critică în spital după ce a fost lovit în cap de un interlop, care sunt de ieri cetăţeni de onoare ai municipiului Târgovişte.

Elena Udrea a mărturisit celor prezenţi că a acceptat distincţia şi a venit la Târgovişte pentru că a găsit aici oameni cu multă aplecare pentru problemele de zi cu zi ale comunităţii. „Am venit şi să vă ajut să duceţi la bun sfârşit proiectele pe care le-aţi demarat. Cred că meritul meu este însă mic în realizările dumneavoastră de până acum. Tocmai de aceea, aş putea să împart acest titlu cu toţi cei de faţă. Cu bună credinţă şi cu drag, am să încerc în continuare să fiu alături de Târgovişte. Până acum, 120 de milioane de euro au ajuns în acest oraş, prin intermediul ministerului pe care-l conduc. Mai sunt proiecte pentru care ne străduim să găsim surse de finanţare”.

Medicul Sorin Băilă, o personalitate în domeniul Chirurgiei Cardiovasculare, şi-a arătat bucuria că s-a născut şi a crescut la Târgovişte. „Port amprenta acestui oraş liniştit şi aşezat, iar premiul pe care l-am primit astăzi este cel mai important din viaţa mea”.

Gică Popescu, unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti români, a promis şi mai multă implicare în proiectul „Chindia Târgovişte”, simţind că titlul de cetăţean de onoare îl obligă să fie şi mai aproape de oraşul nostru. „Mă bucur să văd că lucrurile pe care eu  le-am făcut la Târgovişte au fost apreciate. Sper să le fac şi de acum înainte la fel de bine”.

Post mortem, a fost acordat titlul de cetăţean de onoare al Târgoviştei profesorului Alexandru Ioan Dunu. De asemenea, i-a fost înmânată o diplomă de excelenţă soţiei celui care a fost Alexandru Pârvulescu, omul care s-a ocupat îndeaproape de Ansamblul Folcloric „Fir de Dor” şi care s-a stins din viaţă anul acesta.

VEZI GALERIE FOTO

Adaugă un Comentariu

*