Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CHELTUIELI CU NEMILUITA ÎN SECTORUL CULTURAL! Centrul de Cultură Dâmboviţa, cârciuma Consiliului Judeţean!

CHELTUIELI CU NEMILUITA ÎN SECTORUL CULTURAL! Centrul de Cultură Dâmboviţa, cârciuma Consiliului Judeţean! 

tutuianu 1

Declaraţia aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, după ce a văzut raportul de audit întocmit ca urmare a controlului efectuat la Centrul de Cultură. Ţuţuianu susţine că această instituţie subordonată administraţiei judeţene a fost folosit de fosta conducere CJ pe post de… cârciumă, adică să dea de mâncare, cu diverse prilejuri, la cât mai multă lume.

Adrian Ţuţuianu a exemplificat acest lucru cu alocările financiare pentru diferite evenimente culturale şi mai puţin culturale, organizate în judeţ. Preşedintele CJ este nemulţumit de faptul că alocările financiare pentru capitolul creaţie culturală au fost mult sub cele pentru organizarea unor acţiuni de promovare… politică.

Exemplele date de Adrian Ţuţuianu în acest sens sunt grăitoare:

– 800.000 de lei pentru evenimentul „500 de ani de atestare documentară a judeţului Dâmboviţa 2012″, faţă de 2.000 de lei pentru Festivalul concurs „Art for you 2012″, organizat în colaborare cu Liceul de Arte
– 40.000 de lei pentru Ziua Internaţională a Romilor 2012, faţă de 1.000 de lei, premiul Consiliului Judeţean Dâmboviţa în cadrul Festivalului Mozart 2012.

În atare situaţie, declară Adrian Ţuţuianu, pe 24 ianuarie 2013, în şedinţa de lucru a Consiliului Judeţean, va propune reorganizarea şi restructurarea Centrului Judeţean de Cultură. De asemenea, a dispus deja să se identifice persoanele care se fac vinovate de tot acest dezastru din cultura dâmboviţeană, urmând ca la final să recupereze de la acestea prejudiciul creat.

Adaugă un Comentariu

*