Știri, Muntenia-Sud, România|joi, august 13, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Chindia Jurasic Park, EXPEDIŢII de promovare turistică a munţilor Dâmboviţei

Chindia Jurasic Park, EXPEDIŢII de promovare turistică a munţilor Dâmboviţei 

dinozauri chindia 2

Duminică, 17 iulie 2016, montaniarzii de la Asociația Chindia Jurasic Park vor parcurge, împreună cu o echipă de la Centrul de informare turistică Runcu, recentul traseu marcat pe plaiurile Laotei: satul Siliște – culmea Ștubeie – culmea Măguri – revenire la Runcu, accesibil şi persoanelor mai puţin experimentate.

Weekendul trecut, Nicu Posta, Ionel Glodeanu şi Nini Stan s-au aflat în Munţii Bucegi. ascensiunea a pornit de la cabana Gura Diham (997 m) – a trecut pe la cabana Poiana Izvoarelor – Pichetul Roșu și a urcat pe poteca amenajată, în perioada interbelică, de celebrul om politic Take Ionescu.

 

 

„La Prepeleag (1780 m) se atacă frontal fața Bucșoiului, o creastă extrem de spectaculoasă aflată la doi pași de vârful Omu, dar mai puțin circulată tocmai datorită pantei sale și a diferenței mare de altitudine.

După aproximativ 3 ore, timp în care vremea s-a schimbat “ca la munte” (soare, ceață, vânt, iarăși soare etc.) se ajunge pe vârful Bucșoiu (2492 m), iar turul de orizont de aici ne permite să vedem toate văile (Moraru, Mălăiești, Tigănești, Gaura) și crestele înconjurătoare – Padina Crucii, Scara – Tigănești, Creasta Balaurului, Găvanele. Cu un ultim efort se ajunge și la vârful Omu (2.507 m), cel mai înalt vârf din Bucegi, un loc simbolic al spiritualității românești.

dinozauri chindia 1

După o scurtă pauză de energizare, se mai ating vârfurile Capul Morarului (2.501 m – al treilea ca înălțime din Bucegi) și Bucura (2.503 m – al doilea), după care urmează o lungă (dar frumoasă) coborâre pe valea Cerbului spre Gura Diham. O tură frumoasă, dar grea – 12 ore de mers, 22 kilometri parcurși, 3.000 m diferență de nivel parcursă (1.500 m urcare, 1500 m coborâre), o tură în care ne-am clătit ochii cu o paletă largă de flori sau am văzut capre negre”, povesteşte Nicu Posta.

În luna aprilie, cei trei montaniarzi dâmboviţeni au făcut parte din echipa care a cucerit cel mai înalt vârf din Irlanda, iar în iunie au efectuat, în parteneriat cu Asociaţia Ecologică Floare de Colţ din Fieni, o ascensiune pe cel mai înalt vârf al Austriei: Grossglockner – 3.798 m.

Adaugă un Comentariu

*