Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » CHIRIAŞI LA LUMINA LUMÂNĂRII! Doi bătrâni din Târgovişte au nevoie de sprijinul semenilor. VEZI VIDEO!

CHIRIAŞI LA LUMINA LUMÂNĂRII! Doi bătrâni din Târgovişte au nevoie de sprijinul semenilor. VEZI VIDEO! 

caz mateescu

Bătrânețea nu este lipsită de griji și de necazuri, așa cum ar trebui după o viață de muncă și agitație. Dimpotrivă! Cei mai mulți vârstnici din România de astăzi trăiesc la limita supraviețuirii. Pensiile mici abia le ajung să-și procure medicamentele, darmite să mai viseze la un trai liniștit.

În cazul soților Zoia și Nicolae Mateescu problemele cauzate de societate sunt dublate de cele provocate de semeni, care le-au speculat buna credință. Bătrânii trăiesc de 7 ani cu chirie într-un apartament din Microraionul IX. Au avut casa lor, dar au decis să o vândă pentru a face rost de bani ca să-și caute sănătatea. Viața soților Mateescu a decurs aparent liniștit câțiva ani. Acum, acești oameni înoată în probleme și nu știu cum să iasă la mal fără să se înece.

Mulțumiți că au găsit rapid o locuință într-o zonă liniștită, Zoia și Nicolae Mateescu au procedat la reparații și s-au mutat în noua lor casă.

VEZI VIDEO

Deși conform contractului semnat și parafat la Notariat, chiria era stabilită la 150 de lei, proprietarul le-a cerut mai mulți bani, suma ajungând după un an de zile la 100 de euro lunar.

Proprietarul nu s-a ținut de promisiune și nu a asigurat o sursă de încălzire chiriașilor, care s-au chinuit mai multe ierni la rând cu un radiator electric.

Răspunsul proprietarului la notificarea chiriașilor a fost scoaterea apartamentului la vânzare, ca să termine bâlciul! Soții Mateescu s-au trezit toată iarna la ușă cu posibili cumpărători. Stresul a fost maxim și a atins apogeul pe 29 martie, când au fost lăsați fără curent electric.

Soții Mateescu nu s-au lăsat umiliți. Au scos și ei armele și au început să lupte pentru drepturile lor de chiriași de bună credință.

Proprietarul a mers și el mai departe și s-a adresat instanței de judecată, cerând să-i evacueze pe Zoia și Nicolae Mateescu.

Din luna martie, deși locuiesc în inima orașului, soții Mateescu trăiesc ca într-o peșteră, iar acum, o dată cu venirea verii, le este din ce în ce mai greu să facă față fără curent electric. Femeia este obligată să gătească zilnic, iar cada plină cu apă ține loc de frigider. Și-ar dori o împăcare pe cale amiabilă cu proprietarul, dar acesta nu vrea, din moment ce a deschis, pe 10 iunie, un nou proces pentru evacuare. Tot pe calea ordonanței președințiale, în condițiile în care în luna mai Judecătoria Târgoviște i-a respins ca inadmisibilă o asemenea cerere.

Bătrânii Mateescu sunt hotărâți să lupte până la capăt. Și mâine s-ar muta din casa în care trăiesc de șapte ani, dar pun și ei o condiție. Să li se restituie o parte din banii plătiți în plus față de chiria convenită prin contract.

Emoționantă povestea soților Mateescu, care și-au dorit o bătrânețe liniștită și au parte de una zbuciumată. Singura lor dorință este să-și găsească o casă. Sperăm ca un om cu suflet să audă rugămintea acestei familii și să-i sară în ajutor. Cei care doresc să-i sprijine pe Zoia și Nicolae Mateescu sunt rugați să contacteze redacția MDITV sau să ne scrie pe adresa incomod.media@gmail.com.

Adaugă un Comentariu

*