Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CHIŞINĂU: Autorităţile din Moldova i-au ridicat interdicţia liderului unioniştilor, George Simion

CHIŞINĂU: Autorităţile din Moldova i-au ridicat interdicţia liderului unioniştilor, George Simion 

George-Simion

Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, românul George Simion, a aflat, vineri – 5 februarie 2016, în vamă, că are din nou interdiecţie de a intra în Republica Moldova, pusă se pare pe 6 ianuarie. George Simion trebuia să ajun gă la Chişinău, la Teleradio Moldova, să înmânez premiile pentru concursul „Ars adolescentina”.

Practic, istoria s-a repetat, după ce pe 13 mai 2015, liderul unuiniştilor a fost expulzat din Republica Moldova şi declarat persoană indezirabilă timp de cinci ani. Urmare unei decizii a Curţii de Apel Chişinău, interdicţia a fost ridicată pe 18 septembrie 2015.

De această dată, situaţia a fost rezolvată rapid, urmare apelurilor publice lansate de Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, Blocul Unității Naționale, Diaspora unionistă și de o serie de parlamentari, profesori universitari, avocați și experți. Astfel, sâmbătă, 6 februarie 2016, liderului unionist George Simion i-a fost ridicată interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova.

„Am ieșit din greva foamei, autoritățile de la Chișinău s-au răzgândit și mi-au ridicat interdicția abuzivă. Este un pas mic pentru mine, dar unul mare pentru Unire. Nu mai este mult și vom duce la îndeplinire dezideratul reîntregirii naționale”, a declarat președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 consideră că situația în care a fost pus George Simion este simptomatică pentru funcționarea statului Republica Moldova. Autoritățile de la Chișinău încearcă în mod repetat să îi impună o interdicție de intrare de 5 ani pe teritoriul Republicii Moldova activistului George Simion, cetăţean român, preşedinte al Platformei Unioniste Acţiunea 2012, în vreme ce:
– în contextul furtului unui miliard de dolari din bănci a fost arestată și acuzată de fapte de corupție o singură persoană, iar alți indivizi responsabili de „jaful secolului” sunt lăsați să prospere în funcții de înaltă răspundere;

– oameni plătiți de Moscova instigă la violențe pe străzile Chișinăului și cer întreruperea parcursului european și integrarea Republicii Moldova într-o Uniune Vamală inexistentă;

– instituțiile Republicii Moldova, dar și cetățenii sunt ținuți captivi intereselor unor oligarhi.

Adaugă un Comentariu

*