Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CHIŞINĂU: Unioniştii cer guvern comun pentru România şi Republica Moldova

CHIŞINĂU: Unioniştii cer guvern comun pentru România şi Republica Moldova 

unionisti 1

Sub genenericul „Resetăm cele două state româneşti”, astăzi, a fost organizat la Chişinău un marş de protest, încheiat în faţa Ambasadei României, unde participanţii au postat sute de mesaje în care au cerut un guvern comun pentru cele două state.

„Tragedia de săptămâna trecută din București a arătat clar că în România e nevoie de o resetare a clasei politice. De cealaltă parte, dezastrul social-economic în care a ajuns Republica Moldova a arătat clar că e nevoie de o reorganizare a statului în întregime. Vrem să trăim toți într-o Românie mai bună, iar pentru asta avem nevoie de un guvern comun pentru cele două state românești. Acesta este mesajul nostru pentru politicieni, pentru societatea civilă și pentru ambasadorii altor state la Chișinău”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unității Naționale.

Organizatorii evenimentului de astăzi au declarat că vor continua seria de manifestații stradale în care vor atrage atenția opiniei publice din România și Republica Moldova asupra necesității creării unui Guvern comun.

„Am ieșit astăzi în stradă pentru a cere un singur Guvern. Am oprit la Ambasada SUA, la cea a Germaniei și a României pentru a le transmite simbolic mesajul nostru. Vrem să fim auziți de cât mai multă lume, care să înțeleagă că noi, cetățenii Republicii Moldova, nu vedem altă soluție pentru ieșirea din prăpastia în care a ajuns societatea noastră decât Unirea”, a precizat Vitalie Prisăcaru, reprezentantul Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Manifestația, organizată la inițiativa Blocului Unității Naționale și a Consiliului Unirii, vine în contextul în care la București, la Iași, Cluj și în alte orașe din România se desfășoară proteste la care răsună mesaje unioniste.

unionisti 2

Adaugă un Comentariu

*