Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » CICLISM: Performanțe pentru juniorii români la un concurs în Bulgaria

CICLISM: Performanțe pentru juniorii români la un concurs în Bulgaria 

ciclism juniori 1

Lotul national de juniori al Romaniei a participat in aceste zile la Concursul International UCI – Memorialul Dimitar Yankov din Bulgaria. Doi romani au terminat pe podium in clasamentul final al cataratorilor, informează Federaţia Română de Ciclism.

Concursul a avut trei etape. In prima zi, Emil Dima a confirmat forma sportivă exceptionala din ultima perioada si s-a aflat in grupul fruntas al cursei pana cu 20 de kilometri inainte de finis. A facut insa o pana si nu a mai putut reveni apoi in primele locuri.

Etapa a doua a avut in total 50 de kilometri cu un final in catarare, de aproximativ 9 kilometri, cu panta medie de 11%. Pe o vreme mohorata, cu ploaie torentiala pe alocuri, Zsolt Sarany, Sergiu Ghete, Leonard Barbu si Andrei Barbu au atacat alternativ si l-au protejat pe colegul lor Emil Dima. Acesta a putut da astfel sprintul final si s-a clasat pe un excelent loc 2.

Ultima etapa a avut 71 de kilometri, cu 2 sprinturi intermediare si 2 catarari, cu plecare si sosire din Sunny Beach Resort. Emil Dima a luat startul imbracat in tricoul alb cu buline rosi (destinat celor mai buni cataratori). Etapa a fost una de viteza, cu reprize de ploaie, dar romanii s-au adaptat bine conditiilor meteo.

Dima a castigat prima catarare de la kilometrul 15, iar Andrei Barbu pe cea de a doua de la kilometrul 46. Gratie acestor rezultate, cei doi juniori romani au ocupat locul 2 si 3 pe podium in clasamentul general al cataratorilor.

In clasamentul final individual, romanii au ocupat urmatoarele locuri: Emil Dima (7), Andrei Barbu (13), Zsolt Sarany (17), Sergiu Ghete (21), Leonard Barbu (30). Romania a ocupat locul 4 in ierarhia pe echipe.

ciclism juniori

 

Adaugă un Comentariu

*