Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 10, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » CICLISM: Peste 500 de concurenţi la BikeXpert Alpine Challenge Pucioasa

CICLISM: Peste 500 de concurenţi la BikeXpert Alpine Challenge Pucioasa 

bikeXpert pucioasa 1

BikeXpert Alpine Challenge, concurs de mountain bike ajuns la cea de-a IV-a ediţie, a adus la Pucioasa peste 500 de participanţi din toaată ţara, ba chiar şi din străinătate. Evenimentul vine în întâmpinarea iubitorilor de natură, ciclişti amatori şi profesionişti care doresc să-şi testeze abilităţile pe două roţi în zona subcarpaţilor de curbură şi în Munţii Leaota.

bikeXpert Pucioasa 4

„Suntem mândri că putem să fim alături de cei de la BikeXpert în organizarea acestui eveniment extraordinar. Cred că acţiuni de acest gen pun Pucioasa pe harta României şi nu avem cum să nu facem toate eforturile pentru a-i sprijini pe aceşti oameni inimoşi. Le mulţumesc pentru efortul pe care-l depun. Ştiu că, în spatele a ceea ce se vede – un eveniment frumoş, plin de culoare şi de zâmbete, sunt luni de muncă şi noi apreciem acest lucru”, a spus Constantin Ana – primarul oraşului Pucioasa.

bikeXpert Pucioasa 6În semn de respect pentru echipa BikeXpert, organizator al competiţiei, s-au aflat astăzi, 9 septembrie 2017, la Pucioasa şi mai mulţi parlamentari din judeţ: Adrian Ţuţuianu – senator, Carmen Holban, Oana Vlăducă, Claudia Gilia şi Corneliu Ştefan – deputaţi. Anul acesta, BikeXpert Alpine Challenge contează ca etapă în Cupa Naţională a României la XCM.

bikeXpert Pucioasa 5

„Sportul este foarte important, mişcarea în natură este foarte importantă. Am ales Pucioasa pentru că este oraşul meu natal. În plus, zona este extraordinară. Traseul de semimarathon ajunge până în zona Râul Alb. Se merge numai pe poteci şi pe drumuri forestiere. Tura lungă, de 72 km, ajunge până pe Vârful Românescu, în Masivul Leaota. Este un efort extraordinar, în special pentru participanţii la tura lungă. Ne Bucurăm că anul acesta avem peste 500 de con curenţi, de toate vârstele. Copiii între 5 şi 8 ani participă, aici, în parcul oraşului Pucioasa. Cei cu vârste între 11 şi 17 ani participă pe traseul de 16 km şi mai sunt concurenţi care se încumetă la 39 şi 72 de km. Sunt aproximativ 100 pe maratonul de 72 de kilometri, în jur de 380 pe tura scurtă, cu tot cu copiii de la 16 km, şi, aici, în parc, avem încă 30-40 de copii, mai mulţi decât anul trecut”, ne-a precizat Cătălin Sprinceanu – organizator BikeXpert Alpine Challenge şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Ciclism.

bikeXpert Pucioasa 3Competiţia de mountain bike de la Pucioasa are şi o latură umanitară, în sensul că banii care vor rezulta din fondurile de înscriere vor fi donaţi pentru copiii cu afecţiuni oncologice care ajung în Tabăra MagiCamp din comuna Brăneşti, judeţul Dâmboviţa.

bikeXpert pucioasa 2 bikeXpert Pucioasa 7

Adaugă un Comentariu

*