Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 24, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Cine poate ţine piept tancului PSD?

Cine poate ţine piept tancului PSD? 

ion obagila 1

Este cert! Victor Ponta va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din toamna târzie a acestui an. Toată lumea dă ca sigură victoria sa. Maşina de război electoral a social-democraţilor pare a fi cea mai performantă. Se descurcă pe orice teren. Soldaţi bine instruiţi. Rotiţe precise ale unui mecanism care lucrează la sutime. Au mai prins şi alţii de la ei, dar nu au performat, s-au pierdut pe parcurs înghiţiţi de ambiţii şi lupte intestine.

Dar, mai pot apărea minuni. Stânga înseamnă doar PSD, dreapta este destulă. Surpriza poate să vină dinspre PNL. Asta, dacă acceptă Crin Antonescu. Şi de ce nu ar vrea să încerce. Se cheamă Klaus Iohannis. Primarul Sibiului câştigă puncte pe zi ce trece. Are fizionomie de lider. Impune. Este perceput ca un bărbat politic demn, vertical, serios,lucid. Gândeşte de mai multe ori înainte să deschidă gura. Nu spune prostii, nu se pierde în amănunte inutile, este precis, politicos, ştie ce vrea.

Iohannis ar fi o mare problemă, zic eu, pentru Victor Ponta, dacă PNL îl propune candidat la Preşedenţia României. Am auzit pe foarte mulţi discutând despre liberalul neamţ din Sibiu. Numai de bine. Este singurul care poate ţine piept viforului roşu care se cheamă Victor Ponta. În rest, numai figuri triste pe care PSD-ul le va strivi.

Adaugă un Comentariu

*