Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 30, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Ciorba de potroace

Ciorba de potroace 

ion obagila 1Politica dâmboviţeană este în fierbere. Oala este pe foc. Ingrediente, destule. De toate culorile, după toate şanţurile. Bălării dar şi plante de cultură simplă sau forţată.

Este în pregătire o ciorbă de toată frumuseţea, bună de servit poporului, care oricum consumă fără să pună prea multe întrebări. De obicei, asemenea supe sunt bune doar de potolit pofta de putere şi interesul unora.

Adrian Ţuţuianu are o misie grea. Bucătar-şef. Ajutoare în jur nu prea are sau, dacă sunt, nu prea se pricep la astfel de mâncăruri politice. Mai mult prăjiturele, pişcoturi, rogodele. Cei care ar fi putut să-i dea o mână de ajutor s-au tras mai într-o parte şi îşi văd de cratiţa lor. Au fost fripţi cu ulei încins pe degeaba. Acu suflă săracii şi în iaurt.

Este greu să potoleşti pe toată lumea. Cei din propriul partid nu sunt mulţumiţi cu porţia oferită. Li s-a tăiat din tain. Li s-a luat maul. Foamea este mare. A cumpărat preşedintele PSD o bâtă din târgul medieval pe care, mai în glumă, mai în serios, a zis că o va folosi. Nu să mestece în oală, ci să dea la gioale celor care cârtesc.

Acum, după ce nu mai există USL, problemele sunt şi mai încurcate. Au apărut mofturoşii. Cei care vor mai multă verdeaţă, fiindcă simt că sunt indispensabili şi, dacă se vrea obţinerea unui preparat bun, cu bătaie lungă trebuiesc aşezaţi în capul mesei. PPDD a întins farfuriile. Aşteaptă preparatul. Cu os barosan şi măduvă.

Treburi grele. Masă mare şi la Consiliul Judeţean, şi la Primăria Târgovişte. Este greu să îi înveţi cu lista ta de bucate. Să soarbă fără să crâcnească din supa alianţei de conjunctură.

Ţuţuianu va încerca. Îi place să experimenteze reţete noi. Nu este uşor să găteşti şi pentru prieteni, şi pentru duşmani, fără să mai pui la socoteală musafirii nepoftiţi.

Are musai nevoie de cineva care să-i păzească bucătăria, oameni loiali, altfel se trezeşte cu sare multă în ciorbă, borş sau, doamne fereşte, otravă. Mai sunt unii pe la PNL şi PDL care stau adiba să-i răstoarne oala. Cei din propriul partid, nu mulţi, dar destui, gustă şi scuipă…

Adaugă un Comentariu

*