Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 24, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » CJAS: Încă 7.800 de carduri naţionale de sănătate vor fi distribuite dâmboviţenilor!

CJAS: Încă 7.800 de carduri naţionale de sănătate vor fi distribuite dâmboviţenilor! 

Nina Sandu - director geenral CJAS Dâmboviţa

Aflăm de la Nina Sandu, directorul CJAS Dâmboviţa că, în perioada 1-10 septembrie, au fost tipărite 7.806 carduri de asigurări de sănătate, care urmează să fie distribuite în judeţul Dâmboviţa, prin intermediul Companiei Naţionale de Poştă.

„Factorul poştal va avea obligaţia să se prezinte de două ori la domiciliul persoanei asigurate pentru a-i înmâna cardul de sănătate. În cazul în care beneficiarul nu este găsit, îi va fi lăsat un aviz în baza căruia poate să-şi ridice cardul de sănătate de la oficiul poştal de reşedinţă în termen de 10 zile”, explică Nina Sandu – directorul CJAS Dâmboviţa.

distribuire carduri sanatateLa finalul termenului de 10 zile, cardurile de sănătate vor fi predate Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, urmând ca asiguraţii să le ridice de la ghişeele instituţiei, de luni până joi, între orele 08:30 – 16:30, şi vinerea, între orele 08:30 – 14:00.

În total, au fost tipărite pentru asiguraţii din Dâmboviţa 388.436 de carduri naţionale de sănătate, cu cele din această tranşă. Procesul este unul continuu, întrucât apar mereu asiguraţi noi. Atenţie! În cazul în care pierdeţi sau vi se fură cardul, veţi primi un duplicat, pe care veţi fi nevoit să-l plătiţi. În astfel de cazuri, procesul de tipărire durează aproximativ 60 de zile.

Adaugă un Comentariu

*