Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » CLM TÂRGOVIŞTE s-a constituit în linişte, apoi au urmat contrele între putere şi opoziţie

CLM TÂRGOVIŞTE s-a constituit în linişte, apoi au urmat contrele între putere şi opoziţie 

juramant cristi stan

Aleşii târgovişteni care vor conduce destinele municipiului în următorii 4 ani au jurat astăzi să facă „tot ce stă în puterea şi priceperea lor” pentru binele locuitorilor oraşului. Cu alte cuvinte, a fost constituit forul legislativ local pentru perioada 2016 – 2020. De asemenea, a depus jurământul primarul Cristian Daniel Stan, după care şi-a exprimat convingerea că toţi reprezentanţii târgoviştenilor vor „dezbrăca haina politică şi o vor îmbrăca pe cea administrativă”.

„Ne aşteaptă un drum foarte dificil. În calitate de reprezentant al Executivului, îmi exprim speranţa că vom colabora, că vom lăsa de-o parte interesele individuale sau de grup şi vom reuşi, împreună, să dezvoltăm municipiul Târgovişte, iar jurământul pe care l-am depus fiecare dintre noi astăzi va reprezenta într-adevăr ceva, nu câteva cuvinte pe care le spunem într-un moment festiv.

Administraţia publică locală din Târgovişte trebuie să facă faţă unor provocări deosebite. Ne aflăm în faza de pregătire a proiectelor cu finanţare europeană, o activitate foarte importantă şi de natură să asigure dezvoltarea municipiului Târgovişte cel puţin până în 2020. Vom avea nevoie de consens în Consiliul Local Municipal pentru a putea să parcurgem cu celeritate toate etapele pe care procedurile le impun.

Doresc o colaborare cu reprezentanţii tuturor grupurilor de consilieri şi cred că acesta este secretul unei activităţi administrative eficiente”, a spus primarul Cristian Daniel Stan.

ana maria nicolae 1Conform votului exprimat de alegători în data de 5 iunie, Consiliul Local Municipal Târgovişte este format din 11 reprezentanţi PSD, 8 – PNL, 1 – ALDE şi un consilier independent (tânăra profesoară Ana-Maria Nicolae).

În şedinţa de constituire, au fost desemnaţi şi viceprimarii: Carmen Holban şi Cosmin Bozieru, amândoi de la PSD. Liderul grupului PNL – Ciprian Prisăcaru a precizat că, având în vedere configuraţia politică rezultată în urma scrutinului electoral, liberalii nu vor nominaliza niciun viceprimar, fiind clar că nu au cum să lupte cu maşinăria de vot a social-democraţilor. Cu 11 reprezentanţi în CLM, PSD-iştii vor face legea în următorii 4 ani. Doar în cazul proiectelor de hotărâre ce vizează probleme de patrimoniu vor avea nevoie de 14 voturi. Cu alte cuvinte, trebuie să facă echipă cu opoziţia.

Carmen Holba şi Cosmin Bozieruu, noii viceprimari ai municipiului Târgovişte

Carmen Holban şi Cosmin Bozieru, noii viceprimari ai municipiului Târgovişte

Şi totuşi, contrele au apărut chiar din şedinţa de astăzi, la momentul constituirii celei de-a patra comisii de specialitate, cea care va activa în domeniul cultură, religie, sănătate. PSD-iştii au ţinut cu tot dinadinsul să aibă 3 membri din 5. În plus, au nominalizat-o şi pe consiliera independentă Ana-Maria Nicolae. La rândul lor, liberalii voiau şi ei doi reprezentanţi, pe profesorul Honorius Moţoc şi pe doctorul Nicolae Mândrilă, cu atât mai mult cu cât niciunul nu intraseră în vreuna din cele trei comisii anterior constituite. Fiindcă nu s-a ajuns la un consens nici după consultările din culise, lucrurile au fost tranşate prin vot secret. Aşa a ajuns doctorul Mândrilă să facă parte din Comisia Juridică!

CLM Targoviste 2Componenţa CLM Târgovişte
1. Dumitru Barbu (ALDE)
2. Adrian Bercu (PNL)
3. Cosmin Bozieru (PSD)
4. Alexandru Bughyi (PSD)
5. Ion Cucui (PSD)
6. Agnes Erich (PSD)
7. Carmen Holban (PSD)
8. Monica Ilie (PSD)
9. Neli Ion (PNL)
10. Sebastian Marin (PNL)
11. Nicolae Mândrilă (PNL)
12. Honorius Moţoc (PNL)
13. Laurenţiu Neculaescu (PSD)
14. Ana-Maria Nicolae (independent)
15. Ciprian Oprescu (PSD)
16. Andrei Păunescu (PSD)
17. Ciprian Prisăcaru (PNL)
18. Cătălin Rădulescu (PSD)
19. Silviu Tănase (PNL)
20. Oana Vlăducă (PSD)

A lipsit Adrian Ghinescu (PNL). Prin urmare, validarea se va face în următoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal Târgovişte.

CLM Targoviste 3 CLM Targoviste 1

Adaugă un Comentariu

*