Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » COLABORARE: Agenţia de Integritate, exemplu de bună practică pentru bulgari

COLABORARE: Agenţia de Integritate, exemplu de bună practică pentru bulgari 

Foto: jurnalul.ro

Președintele Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, s-a întâlnit vineri, 23 ianuarie, cu ministrul Justiției din Bulgaria, Hristo Ivanov, în contextul dezvoltării unei colaborări în ceea ce priveşte măsurile de luptă împotriva corupţiei. Practic, vecinii bulgari îşi doresc să împrumute din experienţa ANI în acest domeniu.

Prin urmare, subiectele de discuție abordate de cei doi oficiali au vizat aspecte precum sistemul declarațiilor de avere și de interese, contextul înființării și funcționării Agenției Naționale de Integritate, abordarea instituțională în ceea ce privește prevenirea și combaterea conflictelor de interese și a incompatibilităților, în special la nivelul administrației publice locale etc.

Președintele ANI, Horia Georgescu, l-a asigurat pe ministrul Justiției din Bulgaria, Hristo Ivanov, de întreaga disponibilitate a Agenției de a sprijini eforturile Bulgariei în ceea ce privește dinamizarea eforturilor de control a declarațiilor de avere și de interese și sporirea capacității instituționale de a detecta și preveni incidentele de integritate.

Adaugă un Comentariu

*