Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » COLABORARE: Primarul Pucioasei caută în China modele pentru dezvoltarea turismului!

COLABORARE: Primarul Pucioasei caută în China modele pentru dezvoltarea turismului! 

costi ana china 2

Constantin Ana, primarul oraşului Pucioasa, participă în această perioadă, alături de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi ai Primăriei Târgovişte, la o vizită de lucru în regiunea Guangxi din China. Edilul s-a întâlnit cu reprezentanţi ai administraţiilor din Guilin şi Yangshuo. Constantin Ana şi-a propus să relanseze turismul din singurul oraş staţiune din judeţul Dâmboviţa, iar experienţa chineză este un atu.

„Onorând invitaţia domnului Jiang Chunhua, primarul orașului Yangshuo, am semnat un parteneriat de colaborare între oraşul nostru și celebra localitate din China, aceasta fiind a cincea localitate cu care orașul nostru se înfrăţeşte.

De ce Yangshuo? Răspunsurile vin rapid! Pentru că este o stațiune cu același specific ca şi Pucioasa. Pentru că, deși au «doar» 320.000 de locuitori, anul trecut au avut 14 milioane de vizitatori! Şi pentru că, în ciuda peisajelor extraordinare, atracţiile locale de top sunt unele create de mâna omului, nominalizez aici un spectacol pe râul Le, spectacol mirific ce atrage aproape 5.000 de vizitatori zilnic!

costi ana china 1

Sigur, acest parteneriat nu aduce peste noapte beneficii, dar în niciun caz nu produce prejudicii. În plus, cred că o astfel de abordare din partea noastră generează o stare de confort pentru cetățenii chinezi care vor să investească în orașul nostru. Deja, două firme cu capital chinez şi-au început activitatea pe teritoriul orașului. Dar, ceea ce trebuie să conştientizăm cu toții este faptul că o stațiune aflată în anonimat, precum Pucioasa, nu poate renaşte peste noapte fără sprijin.

Experiența partenerilor chinezi este foarte solidă și vreau să o valorificăm! Mai mult, pentru a pregăti investițiile ce sunt cuprinse în Masterplanul de turism, cred că, în primul rând, trebuie să aflăm ceea ce vrea piaţa de profil, ceea ce își doresc turiștii. Sunt foarte convins că rezultatele cercetărilor specialiştilor chinezi sunt valabile şi în cazul nostru”, a precizat Constantin Ana – primarul oraşului Pucioasa.

Adaugă un Comentariu

*