Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » COLABORARE: România şi Bulgaria vor construi două poduri noi peste Dunăre, la Călăraşi şi Turnu Măgurele

COLABORARE: România şi Bulgaria vor construi două poduri noi peste Dunăre, la Călăraşi şi Turnu Măgurele 

silistra 1

România și Bulgaria vor colabora pentru elaborarea și implementarea studiilor de fezabilitate pentru construcția a două poduri peste Dunăre, localizate la Turnu Măgurele (România) – Nicopole (Bulgaria) și Călărași (România) – Silistra (Bulgaria), care să se adauge celor două existente: Giurgiu-Ruse și Vidin-Calafat.

În cadrul ședinței comune a Guvernelor României și Republicii Bulgaria, din 24 aprilie, s-a decis depunerea unui proiect privind elaborarea studiului de fezabilitate pentru podul Turnu Măgurele-Nicopole. Este vizată obţinerea unei finanţări în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020, pe actualul apel de proiecte, deschis la 26 martie a.c. Ulterior, autoritățile din România și Bulgaria vor aplica pentru construcția acestui pod în cadrul facilității „Conectarea europeană” și/sau prin utilizarea altor surse de finanțare agreate de comun acord. Conform studiului de prefezabilitate realizat în anul 2014, valoarea totală estimată a obiectivului de investiţii este de 208,9 milioane de euro.

Programul INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020 este unul dintre primele programe care au lansat apeluri de proiecte, venind astfel în sprijinul potențialilor beneficiari români și bulgari pentru a elabora propuneri de proiecte. În cadrul primului apel de proiecte, este disponibil un buget de 208,1 milioane de euro, cu termene de depunere 30 iunie 2015 (pentru proiecte de tip “soft”) și, respectiv, 30 septembrie (pentru proiecte de tip “hard”) pentru intervenții în aria eligibilă.

Adaugă un Comentariu

*