Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » COLABORAREA DÂMBOVIȚA-ARGEȘ A ÎNCEPUT LA VĂLENI! Președinții celor două Consilii Județene au pus la cale proiecte comune de dezvoltare

COLABORAREA DÂMBOVIȚA-ARGEȘ A ÎNCEPUT LA VĂLENI! Președinții celor două Consilii Județene au pus la cale proiecte comune de dezvoltare 

valeni dambovita

Ziua de 16 septembrie 2013 va rămâne în memoria locuitorilor din Văleni Dâmbovița marcată cu roșu, fiindcă a fost ziua când s-au definitivat lucrările de modernizare a drumului spre Boteni-Argeș, investiție pe care au așteptat-o zeci de ani. De asemenea, tot pe 16 septembrie 2013, s-a inaugurat în comuna lor un centru de zi pentru copiii defavorizați, adică acei copii proveniți din familii cu probleme materiale care nu-și permiteau să-i țină în școală.

Proiectele de dezvoltare, i-a informat pe localnici primarul Gheorghe Lungu, nu se opresc aici. Vor urma alte asfaltări de drumuri și se vor construi baraje pe albiile pâraielor, astfel încât comuna să fie pusă la adăpost de alunecările de teren. Cu alte cuvinte, la Văleni Dâmbovița, abia s-a deschis șantierul investițiilor.

Cât privește drumul județean spre Boteni, este primul dintr-o serie de obiective de acest fel care vor fi date la gata în următorii ani, promit președinții Consiliilor Județene Dâmbovița și Argeș, Adrian Țuțuianu respectiv Constantin Nicolescu.

„Avem cel puțin 7-8 zone d elegătură între cele două județe unde trebuie să facem ce am făcut și la Văleni. Am gândit împreună cu domnul Nicolescu foarte multe alte proiecte comune. Vom discuta despre proiectul turistic Leaota, despre dezvoltarea stațiunilor pomicole Mărăcineni și Voinești. Vom pune bazele unei colaborări pe termen lung între noi, ca parte a aceleiași regiuni”, s-a exprimat Adrian Țuțuianu.

La rândul său, Constantin Nicolescu a mizat tot pe dezvoltare prin colaborare. „Dacă lucrărm împreună, luăm mai mulți bani de la Uniunea Europeană. De aceea, voi veni cu multă plăcere la întâlnirile cu Dâmbovița, să găsim soluții să facem lucruri mai bune pentru cetățenii noștri. Ceea ce am pornit acum cred că este un bun început pentru că drumurile deschid relațiile. În același timp, trebuie să înțelegem că doar noi ne putem ajuta. Nu trebuie să-i așteptăm pe nemți, francezi, englezi sau amricani. Trebuie să ne dăm mâna unii cu alții să facem lucruri mai multe”.

Adaugă un Comentariu

*