Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » COMUNICAT DE PRESĂ ASOCIAȚIA „SUFLEȚEL”: Program restrictiv pentru adopția câinilor la Târgoviște

adapost caini aninoasa

Asociatia de protectia animalelor „Sufletel din Targoviste”, anunta pe aceasta cale, blocarea legii de gestionarea a cainilor fara stapan, ca urmare a introducerii Contestatiei la Curtea Constitutionala a 30 senatori din Parlamentul Romaniei, in data de 15 septembrie 2013.

Legea care va fi aplicata, pana la aparitia legii speciale privind gestionarea cainilor fara stapan, va fi Legea Generala 9/2008 de protectia animalelor, care prevede la art. 7.1.: „este interzisa eutanasierea cainilor, pisicilor si a altor animale cu exceptia animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar”

H.G. 955/2004- art.- nefiind abrogata sau modificata, poate permite reteritorializarea cainilor in arealul lor.

Adoptia/revendicarea va continua, descongestionand adapostul de numarul mare de caini capturati care nu pot fi mentinuti in captivitate ,pana la Decizia CCR si/sau modificarea legii speciale.

Adapostul de caini de la Aninoasa are un program restrictiv pentru adoptii, doar luni.

Asociația pentru Protecția Animalelor „Suflețel” din Târgoviște

Adaugă un Comentariu