Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 19, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » COMUNICAT: Domnul Marius Dumitrache continuă să dezinformeze improvizat și denigrator

COMUNICAT: Domnul Marius Dumitrache continuă să dezinformeze improvizat și denigrator 

arhiepiscopia targoviste k

În urma articolelor denigratoare ale domnului Marius Dumitrache, scrise pe site-ul său, facem următoarele precizări:

Este regretabil faptul că persoana mai sus menționată continuă să dezinformeze opinia publică, încercând un șantaj murdar la adresa instituției noastre și transmițând semnale, pe diferite căi, în sensul că va opri campania denigratoare, dacă va fi plătit. Precizăm că șantajul reprezintă infracțiune și se pedepsește cu închisoare, conform Art. 207 din Codul penal.

De asemenea menționăm că, în urma articolelor scrise, toate informațiile oferite domnului Dumitrache, au fost ignorate sau prezentate trunchiat, cu scopul tendențios de a învrăjbi populația împotriva clerului, practicând un mercenariat abject. Și de această dată, înțelegem să restabilim adevărul și să vă oferim informațiile corecte.

Arhiepiscopia Târgoviștei afirmă cu tărie că, la Mănăstirea Peștera, nu a construit un hotel și că nu face concurență nimănui, mărturie fiind și imobilul prezentat în fotografia postată pe site, care are doar 5 camere de locuit și restul, spații utile Sfintei Mănăstiri, cum ar fi bibliotecă și trapeză.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis că anul 2015 este „Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi” și, în consecință, Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei a decis ca fiecare parohie să desfășoare și un alt gen de misiune socială, respectiv pelerinaje gratuite, cu credincioșii, la mănăstirile din eparhie. De aceea, informația că „preoții sunt obligați” să meargă la Mănăstirea Peștera este FALSĂ, la fel cum și numărul prezentat al preoților, al nopților și prețul invocat, este FALS. Iată cum o bună intenție, aceea de a ajuta cât mai mulți credincioși să poată merge gratuit în pelerinaj, la mănăstire, e transformată într-o acuzație murdară, a unui personaj puțin credibil. Gestul pe care fiecare preot și fiecare parohie îl va face în acest an, acela de a organiza pelerinaje gratuite pentru credincioși, sperăm să se continue și pe viitor. Costurile parohiei pentru acest program sunt de 35 de lei pe noapte (nu 280 lei, așa cum fals a prezentat), pentru 1 persoană, fiind inclus și micul dejun.

Informația oferită în legătură cu „refacerea sediului administrativ al Arhiepiscopiei, precum și plata utilităților” este FALSĂ. Nici C.L.M. Târgoviște, nici C.J.D. nu plătesc utilitățile Arhiepiscopiei, iar C.J.D. nu a alocat niciodată „jumătate de milion de euro” pentru refacerea sediului. Realitatea este că C.L.M Târgoviște achită contravaloarea gazelor la bisericile din Municipiu și că ¾ din sediul administrativ al Arhiepiscopiei este proprietatea C.J.D., iar ¼ este proprietatea Centrului Eparhial. În consecință, pentru că expertiza tehnică a arătat că imobilul este în pericol de dărâmare, C.J.D. a alocat doar 200.000 lei (nu jumătate de milion de euro, așa cum fals a afirmat), restul finanțării fiind asigurată de Arhiepiscopie și de Compania Națională de Investiții.

Așa cum ne-a obișnuit, numitul Dumitrache continuă să dezinformeze opinia publică, insinuând că ziua Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon ar fi serbată din bani publici. Nimic mai FALS si ABJECT, deoarece C.L.M. Târgoviște și C.J.D. acordă sprijin financiar pentru manifestările legate de sărbătoarea Sfântului Ierarh NIFON, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, care este cunoscut și venerat de credincioșii români de peste 500 de ani de când a fost canonizat la Târgoviște și Curtea de Argeș, în anul 1517, și ale cărui sfinte moaște se află în Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, din anul 2009, și nu pentru actualul ierarh, care printr-o frumoasă coincidență păstorește aici, la 500 de ani după Sfântul Nifon. Ce jalnică ignoranță istorică și culturală posedă pretinsul jurnalist denigrator.

În final, vă aducem la cunoștință că biserica „petroliștilor” din Moreni, a început a se construi si cu sprijinul financiar al Petrom, în anul 2003, dar care, după acel an, nu a mai acordat niciodată, vreun ajutor. Ulterior, lucrările au continuat până în anul 2014, când biserica a fost deschisă spre slujire, cu sprijinul multor oameni de bine, donatori și sponsori, și bineînțeles cu sprijinul CJD și CLM Moreni, urmând a începe lucrările de pictură. Menționăm că, din nou, Domnul Dumitrache dezinformează, afirmând că „biserica s-a ridicat cu donații din partea OMV Petrom”.

Domnul Marius Dumitrache, un nostalgic al vremurilor de mult apuse, amintind de retorica ziarului Scânteia, înfierează cu mânie proletară, ceva mai liberală, Biserica și slujitorii ei. Domnia sa uită că Biserica este una din fundamentele societății de azi și că înainte de a prezenta o situație este bine să se informeze de la sursă și nu să fabuleze. Poate prietenia sau prieteniile ce l-au determinat să scrie cele câteva articole antiecleziale de la finalul verii trecute, l-au intoxicat și acum.

Regretăm spiritul jurnalismului comunist și abject al Domnului Dumitrache, de aceea, acum, la finalul sărbătorilor Pascale, rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i dea domnului Marius Dumitrache înțelepciune, foarte multă sănătate fizică și psihică, pentru a putea oferi opiniei publice numai informații adevărate și verificate, inclusiv de la persoanele sau instituțiile incriminate.

Hristos a înviat!

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

NOTA REDACŢIEI

Am publicat comunicatul remis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei din spirit deontologic, transparent, de a nu priva o instituţie de talia Bisericii Ortodoxe Române să împărtăşească publicului problemele cu care se confruntă sau situaţiile care, spun reprezentanţii clerului, îi pun într-o lumină nefavorabilă. Asta nu înseamnă că suntem cu totul de acord cu cele exprimate în materialul inserat.

Am făcut-o cu greu, fiind înfierat un coleg de presă. Acuzele sunt deosebit de grave, iar pe alocuri exprimarea este răutăcioasă, ba chiar tendenţioasă, agresivă, fapt ce poate pune într-o lumină nefavorabilă întreaga breaslă a jurnaliştilor dâmboviţeni, care, oricând pot fi trataţi cu aceeaşi măsură, dacă scriu deranjant la adresa Bisericii.

Nu am fi putut face însă abstracţie de comunicatul Arhiepiscopiei fiindcă suntem supuşi adevărului şi dreptăţii. Fiecare parte are dreptul la opinie şi la apărare.

Arhiepiscopia trebuie să aibă şi probe pentru toate cele puse în cârca colegului Marius Dumitrache. Nu trebuie tratat demersul jurnalistic al fiecăruia dintre noi ca o răutate sau venind ca o comandă din partea cuiva care ar vrea să pună biserica într-o lumină nefavorabilă. Opiniile trebuie respectate în lumina democraţiei, iar cei care le produc răspund pentru emiterea lor.

Campaniile de presă, oricât ne-ar plăcea sau nu, trebuie respectate şi considerate a face parte din organismul democratic creat după 1989, având rolul de a modela societatea în sensul bun, nu de a o judeca.

Marius Dumitrache şi-a exprimat intenţia de a da în judecată Arhiepiscopia Târgoviştei pentru acuzele care i-au fost aduse.

Răspuns la COMUNICAT: Domnul Marius Dumitrache continuă să dezinformeze improvizat și denigrator

  1. moshu49

    avem justiţie, tată, sau popimea nu o recunoaşte.
    după lungimea comunicatului mi-e clar că prea fericiţilor le este frică să se dea jos din limuzine iar boborul suferă de misticism. :(

     

Adaugă un Comentariu

*