Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 10, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CONCERT: Muzică bună, la umbra Turnului Chindiei. Sâmbătă, de la ora 18:00

CONCERT: Muzică bună, la umbra Turnului Chindiei. Sâmbătă, de la ora 18:00 

concert clasic 2

9 Mai, zi cu largi semnificaţii istorice, politice şi culturale, nu putea trece nebăgată în seamă de dâmboviţeni. În afară de faptul că mâine va descinde la Târgovişte, pentru a participa la Adunarea Generală a PES Activites, structură a PSD, premierul Victor Ponta, în municipiu se vor mai organiza „Crosul Popular” şi „Primăvara Clasică Europeană”, eveniment muzical ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie.

Astăzi, în Sala Florentină a Primăriei Târgovişte, primarul interimar Cristian Stan şi viceprimarul Cosmin Bozieru i-au avut alături pentru a promova evenimentul muzical pe tenorul Vlad Miriţă, baritonul Iordache Basalic şi pe Ionuţ Lăscaie, directorul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Vlad Miriţă va prezenta spectacolul de elită montat în decorul unic al Vechii Cetăţii de Scaun a Ţării Româneşti. Primarul Cristian Stan şi-a arătat satisfacţia pentru organizarea acestui concert de muzică bună, amntindu-şi cu plăcere de ediţia de anul trecut, care a fost bine conturată şi apreciată. Cristian Stan este convins că „Primăvara Clasică Europeană”, în afară de rostul ei cultural, acela de a oferi iubitorilor de muzică câteva ore deosebite, mai are şi rolul de a promova potenţialul turistic al municipiului Târgovişte.

Miriţă a explicat că ideea organizării unui astfel de spectacol este una de primă mărime şi a fost pusă în practică prima dată la Roma, în 1990, cu ocazia unui concert susţinut de Luciano Pavarotti, Placido Domingo şi Jose Carreras. Muzica clasică a fost de atunci scoasă, perioadic, dintre pereţii operei, din costumul sobru al interpretării elitiste, pentru a veni către oamenii simpli care nu sunt neapărat melomani sau pasionaţi de operă.

Entuziasmat, tenorul târgoviştean a spus că va face tot ce stă în puterile sale artistice pentru a realiza, la umbra Turnului Chindiei, un spectacol de zile mari. Evenimentul a fost finanţat de Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Costurile organizării se ridică la 108.000 lei.

conferinta concert

Adaugă un Comentariu

*