Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CONCERT: „Vioara lui Enescu” deschide stagiunea culturală 2017-2018 la Pucioasa!

CONCERT: „Vioara lui Enescu” deschide stagiunea culturală 2017-2018 la Pucioasa! 

vioara enescu

Stagiunea culturală 2017-2018 se deschide în oraşul Pucioasa, din judeţul Dâmboviţa, sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 19:00, cu un regal muzical susţinut de violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail, care continuă să spună povestea viorii Guarneri del Gesu pe care a cântat în trecut George Enescu. Preţul biletului este 15 lei.

Turneul „Vioara lui Enescu”, proiect al Centrului Cultural Media al Radio România, este un omagiu adus marelui compozitor, care obişnuia să ducă muzica aproape de oameni. Gebriel Croitoru şi Horia Mihail au pregătit un program ce cuprinde piese de largă popularitate din literatura pentru vioară şi pian.

Vioara Guarneri del Gesu, supranumită Catedrala, pentru sunetul său unic, aflată în patrimoniul Muzeului Naţional George Enescu, este instrumentul de care Gabriel Croitoru s-a îndrăgostit.

“După 50 de ani în care nu fusese cântată decât foarte rar, ocazional, vioara s-a păstrat, din fericire, în condiţii foarte bune, datorită seifurilor şi tuturor sistemelor de conservare de la muzeu. Insă, toată lumea recunoaşte că, de când a reînceput să sune pe scenă, îşi redobândeşte, de la un an la altul, calităţi pe care, cu siguranţă, le-a avut înainte”, povesteşte violonistul.

Adaugă un Comentariu

*