Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 22, 2019
Sunteți Aici Home » SOCIAL » CONCLUZIE: Avem urşi mai mulţi decât toată Europa la un loc!

CONCLUZIE: Avem urşi mai mulţi decât toată Europa la un loc! 

urs ratoaia

Despre ursul care a tot bântuit prin judeţul Dâmboviţa, în ultimele luni ale anului 2017, nu s-a mai auzit nimic. A dispărut în neant. Autorităţile nu au mai făcut nicio comunicare cu privire la plimbăreţul mamifer. Nu se ştie dacă s-a întors la bârlog, dacă s-a aciuat prin vreo pădure de la şes ori a fost capturat. Ultimele indicii despre tranzitul său prin localităţile judeţului au venit de la Răcaari, apoi s-a aşternut liniştea….

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat la Târgovişte că instituţia pe care o conduce a emis patru autorizaţii de vânătoare pentru acelaşi urs care se muta dintr-un loc în altul. A mai spus şefa de la Mediu că populaţia de urşi de la noi din ţară este cea mai mare din Europa, prin urmare se impune o inventariere de urgenţă şi luarea unor măsuri.

gratiela gavrilescu

„Proiectul necesită timp şi bani, pentru că, până acum, nu s-a făcut lucrul acesta decât pe hârtie, în funcţie de declaraţiile pe care le-a realizat fiecare fond cinegetic. Şi, pentru că se presupune ca populaţia de urşi din România nu este la nivel de 5-6.000, alţii spun 7.000, ci mult, mult mai mare. În Uniunea Europeană se preconizează că sunt în jur de două, trei mii de urşi, la noi sunt de trei ori mai mulţi”, a precizat Graţiela Gavrilescu.

Ministrul Mediului nu a vrut să comenteze informaţiile care spun că unii administratori de fonduri de vânătoare preferă să aibă mai mulţi urşi pe domeniile pe care le gestionează, neinventariaţi, pentru a se putea ascunde mai bine partidele de vânătoare neautorizate la această specie.

Adaugă un Comentariu

*