Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » CONCLUZIE: Deficitul de informații, o piedică în calea învățământului superior în multe țări ale UE

CONCLUZIE: Deficitul de informații, o piedică în calea învățământului superior în multe țări ale UE 

studenti

Prea puține țări folosesc informațiile pe care le colectează privind învățământul superior pentru a-și îmbunătăți universitățile și oportunitățile pe care le oferă studenților, arată raportul Eurydice. Au participat la anchetă peste 30 de ţări: toate statele membre ale UE, cu excepția Luxemburgului și a Olandei, la care s-au adăugat Islanda, Liechtenstein, Muntenegru, Norvegia și Turcia.

„Universitățile trebuie să atragă mai mulți studenți defavorizați, în special pe cei din familii cu venituri mici, persoanele cu handicap, cu statut de migrant sau provenind din etnii diferite. Pe lângă promovarea unei mai mari diversități, datele relevante ne pot ajuta să evaluăm mai bine impactul priorităților noastre de politică și să le modificăm, atunci când este necesar. Trebuie să ne îndreptăm spre o utilizare mai proactivă a datelor și a feedback-ului primit pentru a alimenta procesul de luare a deciziilor”, a declarat Androulla Vassiliou, comisar pentru educație, cultură, multilingvism și tineret.

Adaugă un Comentariu

*