Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 14, 2022
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » CONCURS: 12 oraşe candidează pentru premiul „Capitala europeană verde” 2017! România a pierdut startul

CONCURS: 12 oraşe candidează pentru premiul „Capitala europeană verde” 2017! România a pierdut startul 

Essen (Germania), unul dintre oraşele candidate. Foto: wikimedia.org

Premiul „Capitala europeană verde” recompensează un oraș care ocupă o poziție de lider pentru un mod de viață urbană ecologică. Aceste orașe deschid drumul în ceea ce privește instituirea unor standarde mai înalte în domeniul dezvoltării urbane durabile, ascultarea dorințelor cetățenilor și promovarea unor soluții inovatoare la provocările din domeniul mediului.

Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor la ciclul competițional „Capitala europeană verde 2017” a expirat. Portugalia are cele mai multe candidaturi, respectiv trei. România a pierdut startul! S-au înscris următoarele orașe: Bursa (Turcia), Cascais (Portugalia), Cork (Irlanda), Essen (Germania), `s-Hertogenbosch (Olanda), Istanbul (Turcia), Lahti (Finlanda), Lisabona (Portugalia), Nijmegen (Olanda), Pécs (Ungaria), Porto (Portugalia), Umeå (Suedia).

Un grup internațional de experți va efectua o evaluare tehnică detaliată a fiecărei candidaturi pe baza a 12 indicatori care includ calitatea aerului ambiant; atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la acestea; ecoinovarea și locurile de muncă sustenabile; performanța energetică; zonele urbane verzi care prezintă o utilizare sustenabilă a terenurilor; gestionarea integrată a mediului; transportul local; natura și biodiversitatea; calitatea acustică a mediului; cantitatea de deșeuri generate și gestionarea acestora; tratarea apelor reziduale, precum și gestionarea apei. În urma evaluării tehnice, câteva orașe vor fi preselecționate pentru titlul din 2017.

Câștigătorul va fi anunțat în luna iunie 2015, cu ocazia ceremoniei de decernare a premiului, la Bristol, Marea Britanie, Capitala europeană verde din 2015. Pe lângă faptul că va fi o sursă de inspirație pentru alte metropole, orașul câștigător va avea o vizibilitate sporită, își va îmbunătăți reputația și atractivitatea pentru vizitatorii, lucrătorii și locuitorii de toate vârstele.

 

Adaugă un Comentariu

*