Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 28, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » CONCURS: 20 de schiori s-au întrecut la Bucegi Winter Race

CONCURS: 20 de schiori s-au întrecut la Bucegi Winter Race 

bucegi winter race 1

Competiţia de schi „Bucegi Winter Race”, ajunsă anul acesta la cea de-a V-a ediţie, a aliniat la start 20 de pasionaţi din toate colţurile ţării, profesionişti şi amatori, femei şi bărbaţi. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Serviciul Public Judeţean Salvamont Dâmboviţa, Colecţia Munţii Noştri, ATChindia Târgovişte şi Asociaţia Salvamont Dâmboviţa.

„Traseul propus, cu o lungime de 21 km şi o diferenţă de nivel în urcare de aproape 1.800 m, a început cu start din Padina, urcare în Șaua Strunga, Culmea Strungile, coborare în Valea Obârşiei, pe sub muntele Bătrâna, de unde concurenţii de elită au urcat până sub Vârful Obârşia (2.300 m), revenind în coborâre la Stana din Sugari, unde au continuat traseul comun cu schiorii de la hobby. De la stana din Sugari, s-a urcat pe Piciorul Babelor la Babele, iar de aici, pe o zona si o zapada splendida, au coborât pe Plaiul lui Pacala pana la sosire din nou in Padina”, explică Geo Badea – organizator.

La finalul concursului, clasamentul se prezintă astfel:

Categoria Elită1. Manea Rareş, 2. Balan Silviu, 3. Preda Andrei Gabriel, 4. Dumitrescu Andrei, 5. Clinciu Lucian, 6. Dobre Alexandra, 7. Dan Andreea, 8. Câmpian Horaţiu-Alin, 9. Mazilu Bogdan.

Categoria Hobby1. Dobrinoiu Emanuel, 2. Pleşiţă George Cristian, 3.Geantă Mircea, 4. Toda Cătălin, 5. Gruia Cristian, 6. State Dragoş, 7. Olariu Andrei-Daniel, 8. Constantinescu Ioan Cristian, 9. Bărbierul Răzvan Gabriel, 10. Vuţă Vlad, 11. Sava Corina.

„A fost un eveniment pe care l-am organizat cu mari dificultăţi, mai ales financiare, însă, ca întotdeauna, am urmărit un sigur lucru, să promovăm potenţialul turistic al zonei înalte a judeţului Dâmboviţa din Munţii Bucegi, care reprezintă o «Perlă a Carpaţilor Româneşti». Mulţumesc în mod expres voluntarilor implicaţi în organizarea acestui concurs, sponsorilor şi partenerilor noştri”, spune Geo Badea.

bucegi winter race 2

Adaugă un Comentariu

*