Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CONCURS: 280 de birouri și 600 de calculatoare puse în joc pentru școlile din mediul rural

CONCURS: 280 de birouri și 600 de calculatoare puse în joc pentru școlile din mediul rural 

Poster Let's Be ECO!

27 ianuarie 2017 este data până la care şcolile din mediul rural se pot înscrie în proiectul de economie circulară „Let’s Be ECO!”, organizat de de „Let’s Do It, Romania!”, în parteneriat cu Garda Națională de Mediu. Înscrierea se face prin completarea formularului de înscriere și a unei scrisori de motivație, disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro. O unitate de învățământ poate participa la proiect doar după confirmarea înscrierii în concurs.

În cadrul proiectului vor fi distribuite peste 280 birouri și alocate în urma disponibilizării aproximativ 600 de calculatoare/laptop-uri. Cele mai implicate 40 de școli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri și 7 birouri.

Atelierele de reutilizare creativă și creație se încheie pe 28 februarie. Elevii sunt invitați să creeze obiecte din materiale reciclabile și lucrări precum: machete, planșe, desene etc. Aceste activități au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător și însușirea corectă a conceptului de deșeu. Creațiile se trimit sub formă de fotografii la adresa de email concurs@letsdoitromania.ro.

De asemenea, este important ca fiecare poză să aibă denumirea elevului, a clasei și a școlii din care face parte. De exemplu: Ionescu Vasile – clasa a IV-a, Școala Gimnazială Nr. 1, Brăila. Punctajul va fi oferit în funcție de creativitatea, complexitatea și originalitatea lucrărilor.

Jurizarea participanților se va realiza de către organizatorii și partenerii proiectului. Vor fi luate în considerare criterii precum creativitatea, originalitatea și complexitatea lucrărilor, dar și nevoia argumentată în formularul de înscriere și numărul de elevi participanți raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învățământ înscrisă. Însumarea punctajelor va da clasamentul celor mai implicate școli la nivel național.

Adaugă un Comentariu

*