Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 24, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CONCURS: Au început înscrierile la Festivalul Naţional „Laura Stoica”, ediţia I, Târgovişte 2017!

CONCURS: Au început înscrierile la Festivalul Naţional „Laura Stoica”, ediţia I, Târgovişte 2017! 

festival laura stoica

În perioada 7-8 octombrie 2017, se va organiza la Târgovişte prima ediţie a Festivalului Concurs Naţional „Laura Stoica”, dedicat soliştilor vocali cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani, care nu au obţinut până acum niciun premiu la un festival de importanţă naţională şi care nu au avut nicio apariţie discografică personală. Fiecare concurent va prezenta două melodii, una aparţinând repertoriului Laurei Stoica şi alta la alegere din repertoriul muzicii uşoare româneşti.

Înscrierile se fac până pe 22 septembrie 2017 pe adresa Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Târgovişte, Strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15, cod poştal 130007, telefon – fax: 0245 613112, e-mail: office@cjcd.ro, fundatia@laurastoica.ro. Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă pe lângă cererea-tip o copie a actului de identitate, un material video de prezentare şi pozitivele pieselor care vor fi interpretate în concurs, în format MP3. Materialele nu sunt returnabile, indiferent dacă sunt sau nu admise în etapa finală. Piesele admise în concurs vor fi supuse unor contracte de editare şi cesionare de către organizatori, în vederea producerii unui CD (material pe suport magnetic), difuzării online (site organizatori şi Facebook – „Festivalul Laura Stoica”), difuzărilor radio-tv.

Lista candidaţilor admişi în faza finală va fi întocmită în ordine alfabetică fără a se ţine cont de punctajele intermediare şi finale şi va fi afişată pe site-urile www.cjcd.ro. şi www.laurastoica.ro. În finală vor fi admişi 10 concurenţi. În cazul celor care se vor retrage, aceştia vor fi înlocuiţi cu cei care au obţinut nota imediat următoare ultimului admis în finală.Ordinea de intrare în concurs se va stabili prin tragere la sorţi. Candidaţii admişi în finală vor primi din partea juriului o piesă din repertoriul Laurei Stoica, pe care o vor interpreta în concurs. În cazul în care aceştia vor refuza piesa impusă, vor fi descalificaţi.

Laura Stoica s-a lansat în anul 1990, la Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia, unde a câștigat premiul I la secțiunea de interpretare cu melodia „Dă, Doamne, cântec” (muzică de Viorel Gavrilă, text de Eugen Rotaru) și trofeul acelei prime ediții de după Revoluție. Un an mai târziu, a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia „Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu pe versurile Andreei Andrei, a fost aleasă piesa anului.

După doar un an de la debut, a fost aleasă cea mai bună voce pop, iar până la finalul următorului an, triumfa pe scena Cerbului de Aur, cu primul să album. Valoarea sa artistică a fost recunoscută rând pe rând în Austria, Malta, Turcia şi Bulgaria, atrăgând după sine nu mai puţin de 5 turnee internaţionale, între 1991 şi 2003, în Bulgaria, Israel, Malta si Statele Unite. În 1993, a înfiinţat Laura Stoica Band, care a concertat live pe numeroase scene din ţară şi din străinătate. Personalitate artistică multivalentă, Laura Stoica a simţit nevoia de a se împlini şi prin teatru. Astfel că, în anul 1999 a debutat pe scena Teatrului Nottara, cu „Azilul de noapte”, de Maxim Gorki, în regia lui Constantin Codrescu, iar un an mai târziu a fost licenţiată în artă – actorie a Universităţii Ecologice.

Laura Stoica a decedat în urma unui accident de circulație alături de cel ce urma să-i devină soț, bateristul Cristian Mărgescu (ex-Metrock), în data de 9 martie 2006, pe când se întorcea de la un concert susținut la Urziceni.

Adaugă un Comentariu

*