Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » CONCURS: Copii din cinci ţări ne arată că vor să salveze planeta albastră!

CONCURS: Copii din cinci ţări ne arată că vor să salveze planeta albastră! 

concurs planeta albastra 2

1.500 de copii din România, Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia şi Serbia s-au înscris în prima etapă a Concursului Internațional Multidisciplinar „Copii, salvați planeta albastră!”, organizat în municipiul Moreni, judeţul Dâmboviţa, şi ajuns anul acesta la ediţia cu numărul XIII. Competiţia a fost structurată pe trei secţiuni: lucrări de desene, picturi, colaje, fotografii; creații literare, poezii, eseuri, teatru; proiecte caritabile, referate pe teme de mediu, studii științifice. Etapa a doua se desfăşoară în perioada 26 – 29 aprilie şi include workshop-uri, expoziții și premierea celor mai bune lucrări.

concurs planeta albastra 3

„Concursul internațional, organizat zilele acestea la Moreni, reprezintă un instrument prin care copiii noștri conștientizează importanța mediului înconjurător pentru sănătatea și dezvoltarea lor armonioasă. Prin această acțiune promovați o atitudine responsabilă și un spirit civic dezvoltat copiilor noștri. Tânăra generație trebuie educată în spiritul dobândirii de cunoștințe, atitudini și motivații prin care să protejeze natura, nu să o distrugă. Resursele Terrei nu sunt inepuizabile, de aceea, este nevoie ca toți să ne implicăm în protejarea ei. Îi felicit pe participanți și le doresc succes în concurs, dar și pe profesorii îndrumători, pe organizatori și pe toți cei implicați în desfășurarea în bune condiții a acestui eveniment. Pe oaspeții din străinătate și din județele participante îi invit să viziteze obiectivele turistice din județul Dâmbovița, un județ în care istoria o întâlnim la fiecare pas”, a precizat Claudia Gilia – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa în cadrul festivităţii de deschidere.

concurs planeta albastra 1Concursul „Copii, salvaţi planeta albastră!” este organizat de Palatul Copiilor din Târgoviște – filiala Moreni, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Garda de Mediu Dâmbovița, Primăria Municipiului Moreni, Fundația Terra-Mileniul II București și Asociația „RO-SA” Moreni.

concurs planeta albastra 4

Adaugă un Comentariu

*