Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » CONCURS: „Cu şi despre Caragiale”, la Muzeul de Istorie din Târgovişte

CONCURS: „Cu şi despre Caragiale”, la Muzeul de Istorie din Târgovişte 

afis caragiale

Muzeul de Istorie din Târgovişte organizează, în colaborare cu Şcoala Ioan Alexandru Brătescu Voineşti, Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu şi Liceul de Arte Bălaşa Doamna, în zilele de 28 şi 29 ianuarie 2015, cu începere de la ora 11:00, concursul „Cu şi despre Caragiale”.

De asemenea, va fi vernisată şi o expoziţie foto-documentară care evidenţiază principalele momente din viaţa şi opera scriitorului: familia din care descinde şi de la care a moştenit pasiunea pentru teatru, anii de şcoală , debutul în gazetărie şi principalele publicaţii la care a colaborat, afirmarea în teatru şi proză, comediile care i-au fixat locul cel mai înalt în creaţia dramatică românească, revistele pe care le-a condus sau la care a colaborat. Frumuseţea şi originalitatea expoziţiei temporare pe care publicul o poate vizita în Sala Auditorium până la 15 februarie 2015 sunt completate cu obiecte personale ale marelui Caragiale.

Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni:
• prima probă – „Cei mai buni actori” constă în interpretarea artistică a schiţelor din dramaturgia caragialiană;
• a doua probă – „Ce ştim despre I.L. Caragiale?”- întrebări grilă menite să evidenţieze cunoaşterea operei şi vieţii scriitorului;
• a treia proba – concurs de desene inspirate de personajele sale.

„Acest proiect de tip educaţional şi cultural, sub forma unui concurs interactiv, constă în aprofundarea noţiunilor legate de viaţa şi opera marelui dramaturg I.L.Caragiale, iar elevii se vor întrece în originalitate şi interpretare, la care vor fi apreciaţi pentru talentul lor actoricesc şi omogenitatea trupei şi vor fi recompensaţi pentru implicarea lor cu diplome de merit”, se arată într-un comunicat al Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*