Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 19, 2018
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » CONCURS de proiecte pentru a reprezenta României la Bienala de Artă de la Veneția

CONCURS de proiecte pentru a reprezenta României la Bienala de Artă de la Veneția 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: e-zeppelin.ro)

Concursul pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 57-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă — la Biennale di Venezia se află în plină desfășurare și este deschis participării autorilor individuali sau reuniţi în colective ori organizaţii nonguvernamentale de profil. Înscrierile se pot face până pe 12 decembrie 2016 (ora 14:00). Regulamentul de Organizare poate fi consultat aici.

Bienala de Artă de la Veneția este cel mai influent eveniment de artă contemporană din lume — 89 de țări și sute de evenimente conexe au parte de atenția a peste o jumătate de milion de vizitatori, ce acoperă timp de șapte luni fiecare colț al unui oraș plin de capodopere.

Începând cu această ediție, România va fi reprezentată la Bienală printr-un singur proiect ce se va desfășura în ambele spații expoziționale deținute de țara noastră la Veneția: Pavilionul României din Giardini della Biennale și Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică (cu adresa în Cannaregio 2211, Venezia 30121). Tot o premieră este și faptul că la această ediție concursul va avea două etape de jurizare: prima cu rol de definire a conceptului curatorial și a conținutului, urmată de selectarea finaliștilor, care vor fi invitați să detalieze proiectul în etapa a doua de concurs.

Calendarul de concurs:
12 decembrie 2016 (ora 14:00): data și ora limită de depunere a proiectelor
15 decembrie 2016: juriul anunță 3-5 proiecte finaliste
15-16 decembrie 2016: întâlnire cu reprezentanții echipelor finaliste, în care li se va explica cum pot fi îmbunătățite proiectele
20 decembrie 2016 (ora 14:00): data și ora limită de depunere a contestațiilor pentru etapa I
16 ianuarie 2017 (ora 14:00): depunerea documentațiilor pentru etapa a II-a
19 ianuarie 2017: anunțarea publică a proiectului câștigător
24 ianuarie 2017 (ora 14:00): depunerea contestațiilor pentru etapa a II-a

Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Cultural Român, cu sprijinul Muzeului Național de Artă Contemporană din București, au organizat pe 16 noiembrie, o discuție publică despre tema acestei ediții, despre așteptările privind participarea României și despre schimbările operate asupra Regulamentului de Organizare și asupra procesului de selecție.

Adaugă un Comentariu

*