Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CONCURS: Direcţia Silvică Dâmboviţa a desemnat cel mai bun fasonator mecanic din judeţ

CONCURS: Direcţia Silvică Dâmboviţa a desemnat cel mai bun fasonator mecanic din judeţ 

concurs fasonator 1

Astăzi, 12 mai 2016, s-a desfăşurat faza judeţeană a concursului „Cel mai bun fasonator”, ajuns la cea de-a VII-a ediţie. Competiţia, la care participă cei mai buni meseriaşi ai pădurii, mânuitori ai drujbei, este organizată anual de Regia Naţională a Pădurilor, prin Direcţiile Silvice Judeţene. Faza pe ţară a concursului se va desfăşura la Sovata, în judeţul Mureş, în perioada 13 – 20 iunie.

concurs fasonator 2

Fasonatorii dâmboviţeni selectaţi de la toate subunităţile din judeţ s-au întrecut în pădurea aflată în administrarea Ocolului Silvic Moreni. Proba de rezistenţă a constat în doborârea unui arbore la punct fix într-un anumit interval de timp. Misia juriului a fost una grea, întrucât toţi fasonatorii mecanici au dat dovadă de pricepere şi îndemănare.

concurs fasonator 3Premierea a fost organizată în incinta Cantonului Silvic Mălăişte. Diplomele au fost oferite de Costel Preda – directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa şi Ovidiu Ţugui – şeful Ocolului Silvic Moreni. Locul I a fost câştigat de Ilie Ion de la Ocolul Silvic Bucşani. Pe locul II s-a clasat Constantin Stănescu – muncitor la Ocolul Silvic Valea Mare, iar premiul al treilea l-a obţinut Gheorghe Liţă, de la Ocolul Silvic Moreni.

Câştigătorul va reprezenta judeţul Dâmboviţa la etapa naţională. Anul trecut, Ilie Ion s-a clasat pe locul VI la nivel de ţară, înregistrând cel mai bun rezultat de până acum pentru Direcţia Silvică Dâmboviţa. Anul acesta, cel mai bun fasonator mecanic din judeţ vizează podiumul. Îi dorim succes!

concurs fasonator 5 concurs fasonator 4

Adaugă un Comentariu

*