Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » CONCURS: Direcţia Silvică Dâmboviţa a desemnat cel mai bun fasonator mecanic din judeţ

CONCURS: Direcţia Silvică Dâmboviţa a desemnat cel mai bun fasonator mecanic din judeţ 

concurs fasonatori 1

Direcţia Silvică Dâmboviţa a organizat astăzi, în zona Tâmpa de pe teritoriul Ocolului Silvic Sturzeni, faza judeţeană a concursului de îndemânare „Cel mai bun fasonator mecanic”, ajuns la ediţia a VI-a. Au participat reprezentanţii tuturor subunităţilor. Competiţia a fost supervizată chiar de către directorul Costel Preda, care a ţinut să precizeze că fasonatorul are un rol foarte important în sectorul silvic.

„Direcţia Silvică Dâmboviţa, din cota anuală de 140.000 de metri cubi, exploatează mai mult de jumătate în regie proprie. Suntem dotaţi cu formaţii de exploatare, unde avem atât fasonatori mecanici, cât şi utilaje de scos materialul lemnos: tractoare şi tafuri. Dacă nu am fi avut aceste formaţii de exploatare, ar trebui să scoatem la licitaţie şi să plătim altora. Am achiziţionat în ultimii trei ani, 10 utilaje, dar şi motoferăstraie. Prin exploatarea în regie proprie costurile sunt la jumătate”, a punctat dr. ing. Costel Preda.

concurs fasonatori 7Cei mai buni fasonatori mecanici din cadrul Direcţiei Silvice Dâmboviţa au fost supuşi mai multor probe. Mai întâi şi-au arătat îndemânarea de a doborî un arbore la punct fix, într-o perioadă de timp limitată la cinci minute. Au urmat proba de demontare şi montare a unui lanţ la motoferăstrău şi cea teoretică, tip test grilă.

„Câştigătorul va merge la faza naţională, unde sperăm să ne reprezinte cu cinste. Toţi concurenţii au fost foarte bine pregătiţi şi sperăm să facem faţă competiţiei pe ţară. Cu toţii ne dorim să ne clasăm măcar în primii 10″, ne-a declarat ing. Andu Bîlcan – şeful Ocolului Silvic Sturzeni.

Juriul a întâmpinat greutăţi la întocmirea clasamentului, concurenţii obţinând punctaje apropiate. Până la urmă, câştigător a fost desemnat Constantin Georgian – fasonator mecanic la Ocolul Silvic Sturzeni. Pe locul II s-a situat Ilie Ion, de la Ocolul Silvic BUcşani, iar locul III i-a revenit lui Vasile Păcureţu, de la Ocolul Silvic Târgovişte. S-a acordat şi o menţiune, pentru Liţă Gheorghe, de la Ocolul Silvic Moreni.

concurs fasonatori 3 concurs fasonatori 4 concurs fasonatori 5 concurs fasonatori 6 concurs fasonatori 8

Adaugă un Comentariu

*