Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » CONCURS: Festival de folclor pentru deţinuţi, fiindcă dincolo de gratii e talent!

CONCURS: Festival de folclor pentru deţinuţi, fiindcă dincolo de gratii e talent! 

Sursa foto: diacaf.com

Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, vineri – 17 iulie, Festivalul de folclor pentru deţinuţi. Evenimentul, iniţiat în anul 2013, va fi structurat pe trei secţiuni: muzică populară, dansuri tradiţionale româneşti şi expoziţie cu vânzare, cuprinzând obiecte confecţionate de persoanele aflate în detenţie.

Şi-au anunţat participatea 14 unităţi de detenţie, şase dintre acestea susţinând în cadrul manifestării diferite spectacole în care vor fi implicate 50 de persoane private de libertate. Coordonatorii grupurilor care au pregătit momentele artistice fac parte atât din rândul colaboratorilor unităţilor de detenţie, profesori de muzică sau coregrafi, cât şi din rândul personalului cu studii în domeniu.

Potrivit agentului şef principal de penitenciare Florin Ispas – purtător de cuvânt Penitenciarul Găeşti, Festivalul se înscrie în seria acţiunilor de sensibilizare a opiniei publice cu privire la importanţa implicării în proiecte care vizează reintegrarea socială a persoanelor care au executat sancţiuni privative de libertate.

Adaugă un Comentariu

*