Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, aprilie 4, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » CONCURS: Încurajează-i pe elevi să protejeze mediul, acordându-le un vot la ECOlimpiadă!

CONCURS: Încurajează-i pe elevi să protejeze mediul, acordându-le un vot la ECOlimpiadă! 

ECOlimpiada-editia-III

Elevii de clasa a III-a din Târgovişte şi Găeşti participă cu peste 20 de lucrări pline de imaginație în etapa națională a programului educațional ECOlimpiada Elevilor și întră în competiție cu peste 300 de elevi din alte 27 de judeţe din România.

Pentru această ediție, elevii de clasa a III-a – din cele aproximativ 10 școli din județul Dâmboviţa care s-au înscris anul acesta în ECOlimpiada Elevilor – au realizat peste 600 de compuneri despre protejarea mediului înconjurător, iar pe cele mai bune le-au înregistrat pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro.

Fiecare cadru didactic a evaluat compunerile din clasa sa și, în urma unui proces de selecție, pe cea ma bună au nominalizat-o în ultima etapă a competiției.

Astfel, „Povestea ambalajelor”, „Aventura hârtiei zburătoare”, „Reciclarea” sunt doar o parte din cele peste 20 de lucrările semnate de elevii din Târgovişte şi Găeşti care merg mai departe în etapa națională a programului ECOlimpiada Elevilor 2014/2015.

Toate compunerile pot fi descoperite accesând site-ul www.colecteazaselectiv.ro, la secțiunea dedicată proiectului: www.colecteazaselectiv.ro/ecolimpiada-elevilor și pot fi votate o singură dată în perioada 23.04.2015 – 10.05.2015.

De asemenea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice și Eco-Rom Ambalaje – inițiatorii proiectului – vor realiza o ultimă departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare și a temei propuse. La final, elevii care au redactat cele mai reușite lucrări, alături de cadrele didactice implicate, vor fi premiați.

ECOlimpiada Elevilor este un program educațional amplu care încurajează creativitatea elevilor și totodată oferă un conținut informațional bogat, ușor de asimilat care să îi inspire pe cei mici să devină responsabili cu mediul înconjurător.

Programul este dezvoltat de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Ministerului Educaţiei şi Cercetării Știinţifice încă din anul 2012.

Ediția de anul acesta este una dintre cele mai de succes, înregistrând o rată de participare de peste 95% – din cele peste 300 de clase înscrise la nivel național în program, respectiv 8.929 de elevi, aproape toate au parcurs lecțiile din auxiliarul „Învățăm să reciclăm ambalajele” și au înscris o compunere în etapa finală.

Lista școlilor din Târgovişte şi Găeşti participante la ECOlimpiada Elevilor, ediția 2014 -2015:

• SCOALA GIMNAZIALA „I. AL. VOINESTI”
• SCOALA GIMNAZIALA „RADU CEL MARE”
• SCOALA GIMNAZIALA „VASILE CARLOVA
• SCOALA GIMNAZIALA „PAUL BANICA”
• SCOALA GIMNAZIALA „TUDOR VLADIMIRESCU”
• SCOALA GIMNAZIALA „MATEI BASARAB”
• SCOALA GIMNAZIALA „MIHAI VITEAZUL”
• SCOALA GIMNAZIALA „RADU CEL MARE”
• SCOALA GIMNAZIALA „SERBAN CIOCULESCU”

Proiectul se va desfășura în unitățile de învățământ din următoarele orașe: Adjud, Agnița, Aiud, Băilești, Bârlad, Bistrița, Calafat, Călărași. Câmpia Turzii, Câmpina, Curtea de Argeș, Dej, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Dumbrăveni, Făgăraș, Fălticeni, Focșani, Găești, Giurgiu, Mangalia, Mediaș, Miecurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc, Oraștie, Pașcani, Pătârlagele, Pitești, Rădăuți, Râșnov, Reghin, Roman, Sfântu Gheorghe, Sighetul Marmației, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgoviște, Târgu Jiu, Târgu Secuiesc, Tulcea, Turda, Urziceni, Vaslui, Vulcan si Zalău.

Adaugă un Comentariu

*