Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 20, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CONCURS: „Quarry Life Award” promovează biodiversitatea în cariere

CONCURS: „Quarry Life Award” promovează biodiversitatea în cariere 

Print

Grupul HeidelbergCement a lansat cea de-a patra ediţie a competiţiei internaţionale cu caracter educaţional şi ştiinţific „Quarry Life Award”, cu un nou concept, care încurajează abordările inovatoare, care să crească biodiversitatea în cadrul carierelor și să sporească nivelul de conștientizare cu privire la ecologia exploatărilor miniere.

Pot participa cercetători, elevi, ONG-uri, comunităţi locale şi publicul larg, cu proiecte pe tema biodiversităţii. Pentru a asigura o concurență echitabilă pentru toți participanții, ediția 2018 a fost împărțită în două domenii, fiecare cuprinzând trei categorii de proiect: Cercetare și Comunitate.

Domeniul Cercetare se va concentra pe proiecte științifice care cresc nivelul de cunoaștere a ecologiei exploatărilor miniere și conduc la creșterea biodiversității, conservarea peisajului natural sau îmbunătățirea managementului apelor. Acest domeniu se adresează comunității academice, oamenilor de știință, experților și ONG-urilor.

Domeniul Comunitate vizează creșterea gradului de implicare în domeniul biodiversității, prin proiecte care ajută la o conectare mai bună cu părțile interesate, o creștere a gradului de conștientizare și educare asupra biodiversității din cariere. Domeniul Comunitate este deschis tuturor celor interesați – elevi, studenți, grupe școlare, ONG-uri și comunități locale.

Perioada de depunere a proiectelor: 15 mai 2017- 20 noiembrie 2017.

Până la 1 decembrie 2017, juriile Quarry Life Award desemnate pentru fiecare competiție națională vor selecta proiectele care vor participa la competiție. Participanții selectați vor fi invitați să-și implementeze ideea de proiect și activitatea de cercetare în perioada ianuarie – septembrie 2018. Toate proiectele selectate vor concura simultan la nivel național și internațional. Termenul limită de depunere a raportului final este 20 septembrie 2018.

În toamna anului 2018, juriile din fiecare țară vor acorda patru premii naționale: două premii pentru cele mai bune proiecte în domeniul Cercetare și două premii pentru cele mai bune proiecte în domeniul Comunitate, care vor fi răsplătite cu 2.500 de euro și 5.000 de euro.

În același timp, toate proiectele depuse vor fi evaluate și de un juriu internațional și vor concura pentru premii internaționale. Cele mai bune proiecte selectate pentru fiecare dintre cele 6 categorii vor primi un premiu de 10.000 euro fiecare, iar suma de 30.000 euro va fi acordată celui mai bun proiect în general.

Mai multe informații despre proiect pe www.quarrylifeaward.ro.

Adaugă un Comentariu

*