Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 27, 2020
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » CONCURS: „România suntem noi!”, Festival Naţional de Poezie Patriotică

CONCURS: „România suntem noi!”, Festival Naţional de Poezie Patriotică 

eduard duta

S-a dat startul înscrierilor la Festivalul Naţional de Poezie Patriotică, finanţat de Consiliul Local Aninoasa din judeţul Dâmboviţa! Iniţiativa acestui concurs a aparţinut primarului Constantin Maricescu şi omului de cultură Victor Mihalache.

Creaţiile (maximum cinci lucrări pentru fiecare autor) pot fi transmise până în data de 10 mai, fie în format electronic, la adresa de mail victormih2005@yahoo.com, fie în format print la adresa: Primăria comunei Aninoasa, str. Constantin Manolescu, nr. 143, Aninoasa, judeţul Dâmbovița, cod poștal 137005.

Pot participa scriitori de limbă română din întreaga țară și de peste hotare, indiferent de vârstă, membri sau nemembri ai uniunilor de creație. Poeziile vor reflecta ideea de patriotism, trecutul poporului nostru și respectul față de înaintaşi.

Între 10 și 20 mai, un juriu profesionist va citi și ierarhiza lucrările literare. De asemenea, poeziile vor fi publicate pe internet, pe o pagină dedicată de Facebook, și vor putea fi votate, pentru a se stabili premiile publicului.

Pentru secțiunea de interpretare se pot înscrie copii și tineri cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, care vor recita un singur poem de esență patriotică, scris de clasici sau de contemporani. Înscrierile se vor face până la data de 15 mai, la adresele de mai sus, iar concursul va avea loc pe 20 mai 2015, la Centrul Cultural din Aninoasa.

Premianții vor primi trofee și obiecte folositoare oricărui artist: tablete electronice, aparate de fotografiat, cărți, CD-uri și DVD-uri, stik-uri de memorie etc. În plus, vor fi oferite premii ale publicului la ambele secțiuni.

Adaugă un Comentariu

*