Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » CONCURS: Stil, spirit şi creaţie la „Moştenirea Văcăreştilor”

CONCURS: Stil, spirit şi creaţie la „Moştenirea Văcăreştilor” 

mostenirea vacarestilor 6

Astăzi, s-a deschis la Târgovişte cea de-a 47-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”. Evenimentul a avut loc în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu”, fiind de faţă, alături de scriitori, oameni de cultură, studenţi, elevi târgovişteni, şi preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ţuţuianu şi senatorul Valentin Calcan.

Au vorbit despre importanţa acestei manifestări cu tradiţie în cultura dâmboviţeană academicianul Mihai Cimpoi – preşedintele juriului, profesorul Mihai Stan – secretarul juriului şi Adrian Ţuţuianu – şeful administraţiei judeţene.

„Imaginea adevărată a unei ţări este cea culturală. Trebuie aşadar să ne promovăm valorile. Elena Văcărescu este o personalitate pe care trebuie să o valorificăm. A fost nu doar poetă, ci şi o mare diplomată. Niciodată nu s-a dezis de originea românească. A abordat o tematică românească, inclusiv legată de Târgovişte, chiar dacă a scris în limba franceză”, a spus Mihai Cimpoi.

mostenirea vacarestilor 5CITEŞTE ŞI: Concursul Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor” a ajuns la decernarea premiilor

Preşedintele Consiliului Judeţean a promis în continuare sprijin pentru astfel de acţiuni, întrucât generează vizibilitate pentru Târgovişte, pentru Dâmboviţa, contribuind la dezvoltarea vieţii culturale şi la valorizarea unei moşteniri insuficient pusă în valoare.

Festivalul „Moştenirea Văcăreştilor” este organizat de Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu”, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. S-au înscris în competiţie 91 de concurenţi: 5 – eseu, 8 – teatru, 27 – proză şi 65 – poezie.

Câştigătorii vor fi desemnaţi sâmbătă – 7 noiembrie, într-un cadru festiv. Se vor acorda 18 premii, în valoare de 5.000 de lei. De asemenea, lucrările declarate câştigătoare vor fi publicate într-un volum editat de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, în colaborare cu Biblioteca „Ion Heliade Rădulescu”. Mihail Stan – secretarul juriului a punctat că „Moştenirea Văcăreştilor” este un concurs ce se desfăşoară într-o manieră de corectitudine şi de etică cum rar se întâlneşte.

mostenirea vacarestilor 1 mostenirea vacarestilor 2 mostenirea vacarestilor 3 mostenirea vacarestilor 4

Adaugă un Comentariu

*