Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, septembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » CONCURS: „Strugurele de Aur”, Alba Iulia, 7-9 septembrie 2015

CONCURS: „Strugurele de Aur”, Alba Iulia, 7-9 septembrie 2015 

Sursa foto: trilulilu.ro

Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, Organizaţia Naţionala Interprofesională a Vitivinicola (membră a Federaţiei Naţionale Pro Agro) şi Consiliul Judeţean Alba, prin Asociaţia Ţara Vinului, organizează la Alba Iulia, în perioada 7 – 9 august, concursul de vinuri „Strugurele de Aur” – Ediţia a IX-a. Evenimentul va avea loc la Galeriile de la Poarta a III-a, locație care va deveni gazda producătorilor de vin, degustătorilor experţi şi iubitorilor de vin de calitate.

Concursul este împărţit în două secţiuni: vinuri liniştite şi vinuri efervescente, vinurile liniştite fiind împărţite în vinuri albe, rose, roşii, precum şi în funcţie de conţinutul de zahăr: seci, demiseci, demidulci, dulci. Probele vor fi secretizate şi codificate cu 2 zile înainte de începerea concursului, iar sistemul de notare va fi va fi cel practicat de Organizaţia Internaţională a Vinului cu puncte de la 0 la 100, numărul medaliilor neputând să depăşească 40% din numărul de probe înscrise.  Pe toata durata concursului, degustările vor fi deschise, pentru a se putea observa modalitatea de evaluare şi corectitudinea acesteia.

La sfârșitul fiecărei zile din perioada desfășurării concursului, iubitorii vinurilor de calitate sunt așteptați la degustări și prezentări ale vinurilor înscrise în competiție. Degustările de vin vor fi realizate sub îndrumarea membrilor ADAR. Vizitatorii vor putea descoperi, astfel, diverse sortimente de vin înscrise în concurs.

Adaugă un Comentariu

*