Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 11, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » CONFLICT: Cine blochează „Drumul Babelor”? Dâmboviţa arată spre Prahova, Cosma către Ţuţuianu!

CONFLICT: Cine blochează „Drumul Babelor”? Dâmboviţa arată spre Prahova, Cosma către Ţuţuianu! 

drum munte babele

Preşedintele Cosma de la Prahova îl acuză pe Ţuţuianu de la Dâmboviţa că dezinformează opinia publică, atunci când afirmă că administraţia judeţului Prahova refuză să contribuie financiar pentru definitivarea lucrărilor de modernizare a „Drumului Babelor”. Adrian Ţuţuianu susţine că se va adresa instanţei de judecată pentru a tranşa această problemă.

„Suntem în stare conflictuală cu Consiliul Judeţean Prahova, care refuză să asigure sumele necesare finalizării acestui proiect. Ne împiedică să punem în funcţiune investiţia, iar lucrările executate se pot degrada. Am avut discuţii cu preşedintele Mircea Cosma de la Prahova. Invocă lucruri pe care eu nu le ştiu, de exemplu înţelegeri cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa ca banii să fie daţi toţi de Dâmboviţa. Din documente nu rezultă acest lucru. Consiliul Judeţean Prahova nu şi-a prevăzut lucrări anul acesta. Soluţia este să ajungem la instanţa de judecată”, a declarat Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

De cealaltă parte, Mircea Cosma susţine că, în realitate, Dâmboviţa blochează proiectul, refuzând să participe la finanţarea lucrărilor şi încercând să-şi treacă ajutorul financiar venit de la Ministerul Dezvoltării ca şi cum ar fi contribuţie proprie.

„Până la 31 decembrie 2013, CJ Dâmboviţa a plătit 2.594.263 de lei şi ar fi trebuit să achite 9.705.000 lei, conform raportului Curţii de Conturi. CJ Prahova a avut de dat 5,7 milioane de lei şi i-a plătit integral. Curtea de Conturi ne-a cerut să respectăm protocolul şi să nu mai facem nicio plată până când judeţul vecin nu-şi majorează aportul de la două la nouă milioane. Nouă ne recomandă, în concluziile raportului, să facem demersurile necesare pentru regularizarea cu CJ Dâmboviţa.

Ţuţuianu dezinformează, am scris de la început în contract că banii pot fi asiguraţi din bugetele proprii sau din bugetul de stat. Scazi banii daţi de Guvern în 2013 şi calculezi procentajul. A rămas ca cele două unităţi administrativ teritoriale să plătească 13 milioane de lei plus TVA, păstrând procentajul stabilit. Noi am dat deja 5,7 milioane de lei, ei au dat două”, a declarat Mircea Cosma citat de telegrama.ro.

Valoarea totală a drumului este de 56 de milioane de lei, din care Ministerul Dezvoltării a achitat, în 2013, 27 de milioane de lei, diferenţa urmând să fie acoperită de cele două administraţii judeţene, Dâmboviţa şi Prahova.

Adaugă un Comentariu

*