Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » CONSERVAREA BIODIVERSITĂȚII PE MALUL ARGEȘULUI! Elevi din România, Italia și Polonia au învățat la fața locului despre reciclarea deșeurilor

CONSERVAREA BIODIVERSITĂȚII PE MALUL ARGEȘULUI! Elevi din România, Italia și Polonia au învățat la fața locului despre reciclarea deșeurilor 

elevi matasaru

Lafarge România şi WWF-România au susţinut, la invitaţia Școlii cu clasele I-VIII din comuna Mătăsaru, un atelier privind biodiversitatea şi importanţa reciclării deşeurilor. Localitatea Mătăsaru face parte din aria proiectului „Zona Mătăsaru – O nouă viață pe malul râului Argeș”, inițiat de cele două organizații în anul 2010. La prezentare au participat 30 de elevi români, italieni şi polonezi, cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani şi 15 profesori.

Proiectul, denumit Hand in hand for a happier world, face parte din programul european de educaţie Comenius, şcoala din Mătăsaru fiind partener alături de alte instituţii de învăţământ din Ungaria, Spania, Italia, Turcia şi Polonia. După atelier, copiii şi profesorii au vizitat zona reabilitată Mătăsaru, unde au putut vedea modul în care fosta balastieră a fost transformată într-o arie naturală protejată, prin intermediul proiectului implementat de Lafarge în parteneriat cu WWF.

„Colaborarea cu Lafarge România nu a început o dată cu acest proiect”, a spus Violeta Lăzărescu, coordonatoarea proiectului Hand in hand for a happier world. „Ea există de mai mult timp, școlile din comuna Mătăsaru participând la mai multe acțiuni de educație ecologică inițiate de companie (ex. „Lumea ta? Curată!”). Era firesc ca această bună colaborare să continue la un alt nivel, prin implicarea companiei în programul multilateral Comenius. Un alt motiv al parteneriatului nostru este acela că Lafarge România este singura companie din zonă care a luat măsuri concrete pentru protejarea mediului și pentru transmiterea unui mesaj cu privire la importanța unui mediu curat pentru viitorul comunității locale”.

Adaugă un Comentariu

*