Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 25, 2020
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » CONSILIERII JUDEŢENI AU PICAT LA VOT PROIECTELE PRIVIND REORGANIZAREA CENTRULUI JUDEŢEAN PENTRU CULTURĂ

CONSILIERII JUDEŢENI AU PICAT LA VOT PROIECTELE PRIVIND REORGANIZAREA CENTRULUI JUDEŢEAN PENTRU CULTURĂ 

Consiliul Judetean

Consilierii judeţeni nu au avizat favorabil reorganizarea instituţiilor de cultură dâmboviţene. Aşa se face că în continuare Centrul Judeţean de Cultură va funcţiona după aceleaşi reguli ca şi până acum.

În şedinţa ordinară de lucru a lunii ianuarie, au picat la vot cele trei proiecte de hotărâre care vizau desfiinţarea Centrului Judeţean de Cultură şi înfiinţarea Filarmonicii „Muntenia” şi a Centrului pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Dâmboivţa.

Asta în condiţiile în care auditul efectuat la Centrul Judeţean de Cultură a scos la iveală că în această instituţie banii s-au cheltuit cu nemiluita şi pe acţiuni care nu au avut întotdeauna legătură cu cultura.

Preşedintele Adrian Ţuţuianu a declarat că practic Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa a fost folosit de fosta conducere CJ pe fost de… cârciumă, în sensul că a fost instituţia care a dat de mâncare la foarte multă lume, în foarte multe ocazii.

De altfel, susţine Ţuţuianu, alocările financiare pentru capitolul creaţie culturală au fost mult sub cele pentru organizarea unor acţiuni de promovare… politică.

Adaugă un Comentariu

*