Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Consiliul Judeţean a tocat fonduri publice prin canalul de făcut bani al lui Vântu

Consiliul Judeţean a tocat fonduri publice prin canalul de făcut bani al lui Vântu 

Într-un total dispreţ faţă de presa locală, subliniem, independentă, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a încheiat anul trecut, în data de 4 mai, un contract de servicii de publicitate media cu SC The Money Channel Consulting SRL Bucureşti. În traducere liberă, ar fi vorba despre canalul de făcut bani al lui Sorin Ovidiu Vântu.

O parte din bani s-au întors printr-un canal subteran către presa aservită din Târgovişte

La ce bun publicitatea în afara judeţului, încă nu ştim. Cert este că în cele 10 luni când s-a derulat contractul, liderii PDL Dâmboviţa au tot făcut poteci pe la Realitatea TV şi Money Channel.
Culmea, se obligă postul de televiziune al lui Vântu să presteze pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa, pe o perioadă de 10 luni, în contul a 100 de mii de euro, fără TVA, servicii de concepere, publicare, difuzare a anunţurilor, comunicatelor, ştirilor, hotărârilor de interes general adoptate de Consiliul Judeţean, convocările preşedintelui Consiliului Judeţean la şedinţele ordinare şi extraordinare, rapoarte de activitate semestriale şi anuale, strategiile Consiliului Judeţean, etc. Toate acestea în mass-media scrisă şi audiovizuală locală şi naţională. Asta, în condiţiile în care presa independentă, puţină din păcate, în acelaşi interval de timp a reflectat activitatea Consiliului Judeţean fără să primească vreun ban. Ziariştii erau buni doar de pus în microbuz şi apoi transportaţi acolo unde se desfăşura Florin Popescu, la tot felul de inaugurări, tăieri de panglici, simpozioane.

Jaf din bani publici, bine ticluit

Reţineţi, Money Channel, care a încasat suta de mii de euro, plus TVA, a fost văzut destul de rar prin Dâmboviţa. Pentru ei, au trudit, nu pe degeaba şi în mare secret, ziariştii de la publicaţiile şi televiziunile pro PDL. Comunicatele de presă, interviurile, reportajele, anunţurile Consiliului Judeţean au fost publicate într-o anumită parte a presei locale, prin munca jurnaliştilor de la Târgovişte. Dar, ca să nu existe probleme, plata venea prin Money Channel. Ingenios joc!Să nu-ţi vină să crezi pentru ce s-au plătit peste 4 miliarde de lei vechi în doar 10 luni! Auziţi hal de evenimente transmise: Zilele Drapelului, Ecologizarea Pădurii Priseaca, Ziua comunei Brezoaiele, Ziua comunei Butimanu, Târg anual la Cornăţelu, Slujba de canonizare a domnitorului Neagoe Basarab, vizite de lucru, etc. Lista este extrem de lungă şi destul de absurdă. Nu ne-am aşteptat niciodată la un jaf din banii publici atât de bine ticluit, cu complicitatea presei aservite, care nici măcar nu a putut fi acuzată că are contracte de publictate cu Consiliul Judeţean, fiindcă banii veneau din altă parte. Nu de puţine ori, reprezentanţii administraţiei judeţene se tot lăudau vertical că nu au încheiat contracte de publicitate din cauză de criză economică, de responsabilitate în cheltuirea banului public. Vorbe! Banii intrau la Money Channel şi apoi se întorceau, în proporţii bine stabilite, către presa de partid din judeţ. Ruşine, domnilor!

DNA anchetează contractul cu Money Channel

Din câte am aflat, Direcţia Generală Anticorupţie, prin Serviciul Teritorial Ploieşti, a luat la puricat contractul cu Money Channel, fapt recunoscut chiar şi de conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Aşteptăm cu interes rezultatul anchetei. De asemenea, procurorii DNA fac investigaţii şi în legătură cu contractele încheiate de Primăria Târgovişte cu acelaşi canal de făcut bani al lui Sorin Ovidiu Vântu.

Răspuns la Consiliul Judeţean a tocat fonduri publice prin canalul de făcut bani al lui Vântu

  1. soni

    Pai la cat s-a umflat popescu vi se pare ceva anormal?

     

Adaugă un Comentariu

*