Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » CONSILIUL JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA A FOST AMENDAT PENTRU CONTRACTELE DIN PERIOADA 2007 – 2012! Au fost identificate 38 de fapte contravenționale în dosarele de achiziții publice

CONSILIUL JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA A FOST AMENDAT PENTRU CONTRACTELE DIN PERIOADA 2007 – 2012! Au fost identificate 38 de fapte contravenționale în dosarele de achiziții publice 

adrian tutuianu

Recent s-a încheiat controlul Autorității Naționale de Reglementare în materie de Achiziții publice dispus la Consiliul Județean Dâmbovița, cu privire la contractele de lucrări și servicii din perioada 2007 – 2012.

”Este un control care ne arată modul neprofesionist și jaful care s-a făcut la Consiliul Județean Dâmbovița. Am fost sancționați pentru 38 de fapte contravenționale. suma totală, 11,7 miliarde de lei vechi, pe care trebuie să-i plătesc eu.

Am reușit să-i conving pe cei de la ANRMAP că se poate întocmi un singur proces-verbal și se poate aplica o prevedere legală în sprijinul contravenientului, și anume să se aplice dublul amenzii celei mai mare, adică să plătim în 48 de ore doar 1,8 miliarde de lei”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu.

Amenzile aplicate constau în trei categorii de fapte:

– nerespectarea prevederilor referitoare la întrunirea circumstanțelor de imprevizibilitate la atribuirea lucrărilor suplimentare, adică s-au încheiat acte adiționale în încălcarea legislației. Țuțuianu spune că s-au aplicat amenzi pentru tot ce s-a lucrat în munte: Salvamont Zănoaga, cabana podu cu florile, Cabana dichiu.

”Zeci de miliarde de lei au fost cheltuite fără noimă într-o perioadă de criză”.

– nerespectarea prevederilor referitoare la promovarea concurețenei între agenții economici. Practic, unii dintre aceștia au fost favorizați prin includerea în caietul de sarcini a unor condiții pe care doar ei le îndeplineau.

– nerespectarea regulilor de publicitate privind transmiterea anunțurilor de atribuire.

2 Răspunsuri la CONSILIUL JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA A FOST AMENDAT PENTRU CONTRACTELE DIN PERIOADA 2007 – 2012! Au fost identificate 38 de fapte contravenționale în dosarele de achiziții publice

  1. Dinu

    Pun pariu că nimeni nu plătește nimic! E doar o diversiune a celui mai slab avocat din Târgoviște care de aproape un an se plânge precum bebelușul fără țâță că cei de dinaintea sa, respectiv Florin Popescu și clica sa, au făcut numai boacăne. Praf în ochi aruncat de plângăciosul de Țuțuianu care nu este în stare de nimic! Pardon, în afară de a minți oamenii care și-au pus bază în el, NU E ÎN STARE DE NIMIC!

     
  2. atebasilen

    Cineva va plati intr-un final, ptr ca toate se platesc pe lumea asta nu „dincolo”! Referitor la Tutuianu, ca sa fie in stare de ceva, mai trebuie sa si poata si cu ce sa poata!!! Nu sunt un fan dar il cunosc. Cat priveste Florin Popescu, sunt cu totul e acord! Boacane, putin spus!!!

     

Adaugă un Comentariu

*