Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Consiliul Judeţean DÂMBOVIŢA nu a putut fi constituit!

Consiliul Judeţean DÂMBOVIŢA nu a putut fi constituit! 

mandate CJD

Astăzi, consilieri judeţeni din Dâmboviţa au primit mandatele de aleşi din partea judecătorului Ion Stoica, preşedintele Biroului Electoral Judeţean. De faţă la acest eveniment a fost şi Antonel Jîjîie, prefectul judeţului. Echipa de consilieri PSD a fost aproape completă. De la PNL, au lipsit patru aleşi, respectiv: Dumitru Miculescu, Gabriel Plăiaşu, Mihai Eremia şi Teodor Buta.

Unul dintre reprezentanţii PNL a explicat că are colegi care vor demisiona. Judecătorul Ion Stoica a percutat imediat, spunând că asta este o altă problemă ce intră sub incidenţa Legii Administraţiei Publice Locale şi va fi rezolvată ulterior. Cert este că forul judeţean va fi controlat, pentru următorii 4 ani, de către PSD, care deţine 22 de consilieri, dintre care 6 femei. Liberalii vor avea 13 membri în Consiliul Judeţean, majoritate provenind din fostul PDL şi nicio femeie.

Adrian Ţuţuianu ar fi vrut ca tot astăzi, imediat după atribuirea mandatelor, să aibă loc şi constituirea Consiliului Judeţean. Acest pas nu a putut fi realizat întrucât, până la ora 14:00, când ar fi trebuit să se desfăşoare şedinţa de constituire, nu a fost publicat în Monitorul Oficial raportul cheltuielilor electorale efectuate de PNL. În lipsa acestui document, conform legii privind finanţarea partidelort politice, mandatele celor aleşi nu pot fi validate. Şedinţa a fost amânată până săptămâna viitoare.

Adaugă un Comentariu

*