Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » Consiliul Naţional al Elevilor cere sancţionarea profesorului elevei care s-a accidentat la ora de sport

Consiliul Naţional al Elevilor cere sancţionarea profesorului elevei care s-a accidentat la ora de sport 

Foto: Adevărul

Consiliul Național al Elevilor din România cere Inspectoratului Școlar Municipal București și Ministerului Educației Naționale să ancheteze cazul de la Şcoala I.G. Duca din Capitală, unde o elevă s-a rănit în timpul orei de educaţie fizică, iar profesorul care a obligat-o să execute exercițiul să fie sancționat pentru faptele sale.

„Nu consider că este adecvat ca o școală dintr-un stat membru al Uniunii Europene să nu beneficieze de dotările minime, necesare bunei desfășurări a procesului educațional. În ceea ce privește întregul eveniment, solicit organelor competente să analizeze cazul, astfel încât problema să fi soluționată, prin măsuri adecvate. Este evident faptul că siguranța elevilor trebuie să primeze, acesta fiind un drept fundamental al beneficiarilor actului educațional, demonstrând necesitatea unui Statut al Elevului, care să precizeze clar drepturile și atribuțiile acestuia”, precizează Eduard Mititelu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Școala în care s-a produs evenimentul nu este dotată cu sală de sport, iar orele de educație fizică sunt ținute într-o sală improvizată sau pe holurile unității de învățământ, spații inadecvate desfășurării orei de curs, reprezentând un adevărat risc pentru elevi. Consiliul Elevilor atrage atenția cu privire la dotarea necorespunzătoare a școlilor și liceelor, lucru cauzat de subfinanțarea sistemului educațional și de alocarea fondurilor în mod necorespunzător.

 

Adaugă un Comentariu

*