Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CONSTATARE: Guvernul Cioloş nu se preocupă de industria de apărare a ţării

CONSTATARE: Guvernul Cioloş nu se preocupă de industria de apărare a ţării 

georgica dumitru

Deputatul Georgică Dumitru, preşedintele ALDE Dâmboviţa, trage un semnal de alarmă asupra declinului în care se află industria de apărare românească. Demnitarul ţinteşte în Guvernul Cioloş, care fie este nepriceput, fie dă dovadă de rea voinţă, prin neimplicare pentru salvarea acestui domeniu de importanţă strategică pentru ţară. Spune Georgică Dumitru că Ministerul Apărării a pregătit lista cu echipamentele şi tehnica militară ce urmează să fie achiziţionate din străinătate, deşi puteau fi realizate de industria românească de apărare.

Preşedintele ALDE Dâmboviţa aduce critici şi Ministerului Economiei, care este „un element de frână, prin mecanismele birocratice existente la nivelul său. Nu are niciun fel de abordare vizavi de retehnologizarea companiilor care pot produce echipamente militare pentru Armata Română. Nu există nicio strategie în acest sens”, a spus Georgică Dumitru.

A mai menţionat deputatul de Dâmboviţa faptul că industria de apărare rămâne fără specialişti, în condiţiile în care personalul existent este îmbătrânit sau se micşorează din cauza plecării profesioniştilor spre zone economice unde sunt mai bine plătiţi. De asemenea, domeniul nu prezintă atractivitate pentru tineri.

Adaugă un Comentariu

*