Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 19, 2018
Sunteți Aici Home » OPINII » Constatări triste

Constatări triste 

ion obagila 1Cu cât ne apropiem mai mult de momentul alegerilor prezidenţiale observăm cum clocoteşte tensiunea. Echilibrul social şi politic a devenit o simplă lozincă la care nu mai apelează nimeni.

Toată lumea caută ceva, îşi ascute orgoliul, ambiţiile, dorinţa de a-l anihila pe celălalt. Nu contează cum şi nici de ce. Visul alb, negru sau maro trebuie împlinit.

Politicienii nu mai au treabă cu restul, adică cu ţara. Trăiesc pentru ei, gândesc pentru grupul lor, muncesc pentru propriul interes. Mentalitatea celui care conduce, de 25 de ani, a rămas aceeaşi. Nu contează partidul, platforma program, mersul naţiei. Important este să rămână în frunte. Buricul pământului, rodul câmpului cu ciulini.

Promisiunile invocate în campaniile electorale pot lua cu brio locul basmelor şi poveştilor nemuritoare. Cuvântul politicianului a devenit sintagmă potrivită pentru cei care nu fac nimic, pentru cei care mint cu seninătate, pentru cei care te lasă baltă.

Presa nu îşi mai găseşte nici ea rostul. Din structură de modelare, de corectare, de promovare a valorilor, a devenit o simplă unealtă în mâna celor care deţin hăţurile. Un bici sau o bomboană dulce. Informaţia este inoculată precum otrava, în porţii mici, să nu elimine dintr-o dată adversarul, dar să-l chinuie. Să-l determine să clacheze, să renunţe, să-l umple de bube.

Am ajuns după 25 de ani de la evenimentele din Decembrie 89, să avem tot o droaie de candidaţi pentru cea mai înaltă funcţie în stat. O dovadă că la noi, în România, politica este încă tratată ca o joacă, ca o ocupaţie bănoasă, profitabilă, ca un moft…

Adaugă un Comentariu

*