Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CONSULTARE: Comisia Europeană te provoacă să-ţi spui părerea despre viitorul științei!

CONSULTARE: Comisia Europeană te provoacă să-ţi spui părerea despre viitorul științei! 

Foto: zeroemisii.ro

Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind „Science 2.0”, cu scopul de a evalua tendința către un mod de cercetare și de inovare mai deschis, bazat pe date și axat pe cetățeni. Cercetătorii folosesc instrumente digitale pentru a implica mii de persoane în activitatea de cercetare, de exemplu, cerându-le să raporteze dacă s-au îmbolnăvit de gripă, pentru a putea monitoriza focarele de gripă și a face previziuni privind eventualele epidemii.

Oamenii de știință sunt, de asemenea, mai deschiși: partajându-și rezultatele cercetării pe internet încă din etapele inițiale, ei își compară activitatea și poartă discuții pentru a o ameliora. Într-o măsură tot mai mare, publicațiile științifice sunt disponibile online în mod gratuit. După unele estimări, 90% dintre toate datele disponibile în lume au fost generate în ultimii doi ani, iar producția de date științifice crește în fiecare an cu 30%.

Consultarea va examina gradul de conștientizare și de participare la aceste tendințe și va colecta opinii cu privire la oportunitățile create de „Science 2.0” pentru a consolida competitivitatea sectorului european al științei și cercetării. Termenul-limită pentru trimiterea răspunsurilor este 30 septembrie 2014.

Consultarea, precum și unele informații cu caracter general, sunt disponibile pe pagina de internet a Comisiei Europene: Vocea ta în Europa (http://ec.europa.eu/research/science-2.0). De asemenea, puteți urmări dezbaterea pe platformele de comunicare socială, folosind hashtag-ul #Science20.

Adaugă un Comentariu

*