Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 2, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » CONSULTARE: Comisia Europeană vrea să-ţi afle părerea de consumator!

CONSULTARE: Comisia Europeană vrea să-ţi afle părerea de consumator! 

uniunea-europeana k

Europa are 500 de milioane de cetățeni, care ar trebui să beneficieze de aceleași drepturi în calitate de consumatori, indiferent dacă își fac cumpărăturile acasă, în altă țară a Uniunii Europene sau online în Europa. Comisia Europeană a inițiat o consultare cu consumatorii, organizațiile de protecție a consumatorilor și mediul de afaceri pentru a identifica cele mai bune modalități de consolidare a protecției consumatorilor la nivel transfrontalier, informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Neven Mimica, comisarul european pentru protecția consumatorilor, a declarat: „Ameliorarea punerii în aplicare efective a drepturilor consumatorilor este una dintre prioritățile mele. Astăzi, pentru noi, întreaga Europă reprezintă un centru de cumpărături. Doresc să aflu de la consumatori, de la proprietarii de magazine, de la întreprinderi în ce mod putem consolida protecția consumatorilor, în special la nivel transfrontalier, fără a spori birocrația”.

Această revizuire va sta la baza activităților curente ale Comisiei, care nu au limite temporale, dedicate îmbunătățirii rețelei paneuropene de autorități însărcinate cu aplicarea legislației în materie de protecție a consumatorilor.

Această rețea are un rol vital în garantarea faptului că cetățenii din întreaga UE beneficiază de drepturi egale fără discriminare în funcție de unde sau de la cine își fac cumpărăturile.

Consultarea este deschisă până la 31 ianuarie 2014 și este accesibilă on-line.

Adaugă un Comentariu

*